Un total de 60 persones van anar, dilluns, a donar sang a l’escola El Turó en la nova recapta organitzada pel centre educatiu i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Finalment van poder donar sang 48 persones, 5 de les quals per primera vegada.

Amb aquest gest senzill i altruista, cada donant ajuda fins a tres malalts, ja que de cada donació de sang se n’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies (concentrats d’hematies, plasma i plaquetes). El Banc de Sang i Teixits estima que cada dia calen 1.000 donacions per poder assistir totes les persones que ho necessiten. La majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Aquest ha estat el novè any que l’escola El Turó col•labora en l’organització d’aquesta campanya de donació de sang, la qual sempre obté una bona resposta d’assistència per part dels masquefins. L’escola vol fer públic el seu agraïment a totes les persones que dilluns van implicar-se en aquesta iniciativa solidària i van anar al centre a donar sang.

La campanya compta cada any amb la col·laboració dels alumnes de sisè de l’escola, que n’elaboren el lema i el logotip, i s’encarreguen també de la difusió. A més, aquest any van fer l’obsequi –un llapis amb un cor- que es va regalar als donants. Durant el curs els alumnes també treballen una unitat didàctica sobre la sang i les donacions, i, d’aquesta manera, prenen consciència de la importància d’anar a donar sang.

Ara fa tres anys El Turó va rebre una distinció honorífica del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la d’Escola Amiga, precisament per la seva constància en l’organització d’aquesta recapta de sang anual.