59 persones van anar el dilluns 23 de maig a donar sang en l’acapte organitzat per l’escola El Turó. Finalment van poder donar sang 50 persones, 8 de les quals per primera vegada. Al llarg de tota la tarda els donants van anar passant per la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits que es va instal•lar a l’escola.

Aquest és el setè any que el centre educatiu col•labora en l’organització d’un acapte de sang, els quals han obtingut sempre una generosa resposta per part dels masquefins. En la iniciativa hi col•laboren els alumnes de sisè curs, que s’encarreguen d’elaborar el material promocional, de difondre l’acapte i també de lliurar als donants els obsequis que ells mateixos elaboren.

Durant el curs els estudiants treballen una unitat didàctica sobre la sang i les donacions, fet que els ajuda a sensibilitzar-se davant la importància d’anar a donar sang per poder cobrir les necessitats del Banc de Sang i Teixits, que requereix mil bosses de sang al dia, i ajudar a salvar vides.

Reconeixement
La tasca constant i voluntària de l’escola El Turó no ha passat desapercebuda. El 14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang, l’escola rebrà una de les distincions honorífiques que el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang lliurarà a les persones i entitats més actives de Catalunya en la recollida de sang.