L’Orquestra Montgrins actuarà a Masquefa aquest mes de setembre amb motiu de la commemoració d’un aniversari molt especial: 70 Festes Majors de relació fructífera amb els masquefins i masquefines.

Les actuacions de l’Orquestra Montgrins s’han convertit, amb el pas dels anys, en actes icònics i molt celebrats de la Festa Major de Masquefa. Enguany, però, la pluja va obligar a ajornar tant la serenata com el ball de gala que la formació tenia previst fer el divendres 22 de juliol, dues actuacions que estaven plantejades a tall de commemoració de la fructífera i dilatada relació que existeix entre l’orquestra i Masquefa. Per tot plegat, amb l’objectiu de mantenir viva la tradició i homenatjar com es mereix una col·laboració tan singular, l’Orquestra Montgrins actuarà de nou aquest mes de setembre en el que serà, aquest cop sí, un emotiu acte de commemoració de les 70 Festes Majors a Masquefa

La música i el ball, doncs, seran els grans protagonistes la nit del dissabte 24 de setembre amb l’actuació en directe de l’Orquestra Montgrins. A les 10 de la nit, davant l’Ajuntament, es farà la serenata; i a partir de 2/4 d’una de la matinada, hi haurà el ball de gala a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo. En cas de pluja, la serenata es traslladaria a la Sala Polivalent. “La de l’Orquestra Montgrins i Masquefa és una llarga història d’amor. Tot i el pas dels anys segueixen mantenint la frescor i la capacitat de fer ballar el públic que tenien el primer dia. Els agraïm la seva presència al llarg de tots aquests anys i els convidem a seguir prenent part en un futur en la nostra Festa Major”, assegura Xavier Boquete, alcalde de Masquefa. 

L’Orquestra Montgrins, especialitzada en sardanes, cobla i balls, va ser fundada per Pere “Barretó” a Torroella de Montgrí l’any 1884. És considerada la degana de les cobles i una de les més prestigioses agrupacions musicals de Catalunya.