Un total de 78 empreses van presentar-se al concurs convocat per la Generalitat per a la redacció del projecte bàsic i l’execució de les obres de la nova escola Masquefa II. D’aquestes empreses 2 n’han quedat excloses finalment per no complir tots els requisits de la licitació. El termini per presentar propostes va finalitzar el 28 d’abril d’aquest 2010. La redacció del projecte bàsic i les obres de l’escola van sortir a concurs per 3.472.887,93 euros (IVA exclòs).

Ara el Govern de la Generalitat farà una preselecció de 5 empreses, que hauran de redactar l’avantprojecte i presentar també l’oferta tècnica i l’oferta econòmica.

La construcció de la nova escola la va aprovar el Govern de la Generalitat el 30 de juny de 2009, amb un pressupost de 3.946.307 euros IVA inclòs.

El nou edifici de l’escola Masquefa II es construirà a l’esplanada del costat del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), on es farà també el nou institut. Serà una escola de nova construcció amb una línia d’educació infantil i primària i capacitat per a 225 alumnes entre 3 i 12 anys.