El primer ‘lipdub’ de Masquefa, enregistrat diumenge passat, va ser un autèntic èxit de participació. Fins a 200 persones de totes les edats, des d’infants fins a gent gran, van participar en aquesta original iniciativa organitzada pel cau dels cineastes de l’Esplai Giravolt. Amb aquesta activitat els organitzadors van voler promoure el sentiment de pertinença a Masquefa mitjançant un esdeveniment compartit entre tots els vilatans.
Grans i petits, representants d’entitats i vilatans a títol particular, van vocalitzar la cançó escollida: ‘Viu-la’, del grup Filippo Landini. El ‘lipdub’ és un gènere que combina la sincronització labial i el doblatge d’àudio per fer un vídeo de música. Així, es filma una successió continuada i sense talls de persones o grups que vocalitzen la lletra d’una cançó que escolten. Cada participant en canta un tros fins que és substituït per un altre participant que continua per on anava l’anterior. Posteriorment s’edita el vídeo afegint-hi l’àudio original de la cançó.
L’enregistrament d’aquest primer ‘lipdub’ va tenir Masquefa com a escenari: va començar al carrer Major i va acabar al pati del Recinte Rogelio Rojo. Abans d’iniciar la gravació els 200 participants van gaudir d’una xocolatada. El vídeo es presentarà duran la Festa Major de Masquefa.
L’Esplai Giravolt ha impulsat aquest projecte amb l’objectiu que els infants i joves de l’esplai coneguin millor el món del cinema i al mateix temps aprenguin a cooperar per un fi comú i a participar en la vida social i cultural de la vila.
Giravolt dóna les gràcies a totes les entitats i particulars que van participar en l’enregistrament. També agraeix la seva col•laboració a la Policia Local, Protecció Civil, Masquefa TV (que va enregistrar el vídeo), els monitors de l’Esplai Giravolt dels altres caus i el Projecte Educatiu de Vila.
El ‘lipdub’ va comptar amb el suport del PEV, i concretament del grup de treball ‘Sentiment de pertinença’, ja que es tracta d’una proposta que ajuda a treballar la identitat com a vila, el sentiment de pertinença i la cohesió social, i potencia el treball en xarxa entre entitats i vilatans.