La formació s’emmarca en una campanya de la Generalitat per donar a conèixer l’informe INF03 d’esforç d’integració per a la renovació de les autoritzacions de residència temporal per evitar la irregularitat sobrevinguda. Les persones interessades poden inscriure’s abans del 29 de setembre al CTC. Consulta aquí la informació completa del curs.

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Masquefa organitzen un curs de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic adreçat a persones immigrades estrangeres majors de 16 anys. L’objectiu és contribuir a la millora de la seva autonomia, a una major comprensió de la societat en la que viuen i a l’exercici d’una ciutadania activa i responsable.

El curs, de 18 hores de durada, consta de cinc mòduls que tracten temes com geografia, història, sistema polític i administratiu; serveis públics; tràmits d’estrangeria; espai públic i convivència; i cultura i societat. El curs començarà el 25 de setembre i s’allargarà fins el 30 d’octubre de 2017, amb sessions els dilluns i dimecres de 15 a 17 hores. Les persones interessades poden inscriure’s abans del 29 de setembre al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa (Avinguda de Catalunya, 60).

Aquesta formació és vàlida per a l’obtenció del certificat d’acollida i per realitzar diferents tràmits d’estrangeria. A més, s’emmarca dins d’una campanya informativa de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per evitar la irregularitat sobrevinguda i a la que l’Ajuntament de Masquefa s’ha adherit. La iniciativa pretén donar a conèixer l’informe INF03 d’esforç d’integració per a la renovació de les autoritzacions de residència temporal i la seva utilitat a l’hora d’evitar caure en una situació d’irregularitat administrativa.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, explica que “l’informe valora l’esforç d’integració que ha fet aquella persona realitzant cursos de formació de llengua catalana, els coneixements que tingui de la societat catalana i del mercat de treball”. De fet, en el primer semestre de 2017, la Generalitat de Catalunya ja ha resolt 651 informes per renovar la residència temporal.

L’INF03 el poden demanar, dins del termini legal de renovació, persones estrangeres no comunitàries majors de 16 anys que tinguin una autorització de residència temporal en règim general. Els sol·licitants el poden demanar a l’Ajuntament on estiguin empadronats o al seu Consell Comarcal i és recomanable fer-ho si no acompleixen els requisits necessaris, ja que l’obtenció i resolució favorable de l’informe pot facilitar aquesta renovació en casos de familiars reagrupats, residència temporal no lucrativa o residència temporal i de treball per compte d’altri o propi.

La irregularitat sobrevinguda no tan sols és un problema per a qui la pateix, ja que implica inseguretat, exclusió i dificultats per a l’autonomia personal, sinó també per al conjunt de la societat perquè implica tenir més persones que només podran cobrir les seves necessitats a través de l’ajuda social o l’economia informal.

D’aquesta forma, la Generalitat tramita informes que acrediten el grau o l’esforç d’integració i l’adequació de l’habitatge, ajudant a més de 19.000 persones l’any a aconseguir o renovar els permisos de residència i de treball a Catalunya.

La campanya informativa consta de díptics editats en 12 llengües diferents que es poden descarregar de la pàgina web de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. Per a més informació, podeu trucar al 012, escriure al correu electrònic 012immigracio@gencat.cat o dirigir-vos personalment a la seu de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (c. Calàbria, 147, de Barcelona).