Els beneficiaris de la subvenció son pimes i autònoms dels sectors de la restauració i centres d’estètica i bellesa obligats al tancament. Les sol·licituds s’han de presentar per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa.

A partir del 28 d’octubre a les 09 h, i durant 15 dies hàbils o fins a l’exhauriment de la partida de 40 milions d’euros, es podran presentar les sol·licituds per optar a les subvencions per a empreses de restauració i centres d’estètica i bellesa.

Els beneficiaris de la subvenció son pimes i autònoms dels sectors de la restauració i centres d’estètica i bellesa obligats al tancament en base a la resolució 2546/2020, de 15 d’octubre, que han de tenir un local, però no cal que sigui a peu de carrer. Les empreses que facin menjar per emportar també són beneficiàries d’aquesta subvenció.

L’import de la subvenció és del 100% de la despesa, subvencionable fins a 1.500€ per sol·licitud, i hi entren totes les factures emeses i pagades per tercers (lloguers, compra de material, subministres) excepte sous i salaris, rèntings o despeses internes (com taxes i impostos). Es calcula l’import de la factura sense IVA. Per a la sol·licitud de les subvencions és imprescindible presentar la següent documentació:

  • 1 foto de l’exterior/façana de l’establiment
  • 1 foto de l’interior de l’establiment
  • Declaració responsable.

Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç i les sol·licituds s’han de formalitzar telemàticament a través del Canal Empresa. Al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa les persones interessades poden tramitar el certificat digital en cas que no en disposin.