Divendres es va celebrar a l’Ajuntament de Piera l’acte de cloenda dels dos Programes de Qualificació Professional Inicial-Pla de Transició al Treball Anoia Sud que s’ha impartit aquest curs 2011-12 i en què ha participat l’Ajuntament de Masquefa com a integrant de la Xarxa Transició Escola-Treball (TET) d’aquest territori.

Concretament la Xarxa TET Anoia Sud ha ofert aquest curs dues especialitats de Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI): una d’auxiliar en activitats d’oficina i serveis administratius generals, i un altre en jardineria: vivers i jardins. Els PQPI s’adrecen a joves, als quals proporcionen formació bàsica i professional amb l’objectiu de millorar les seves expectatives laborals i també l’oportunitat de fer pràctiques en empreses, en el cas de Masquefa han estat al Centre Tecnològic Comunitari.

L’acte de cloenda dels PQPI-PTT Anoia Sud va començar amb les intervencions de Jaume Guixà, alcalde de Piera, Jordi Vidal, representant dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament d’Ensenyament, i Maria Montserrat Arboix, coordinadora en matèria d’Educació i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona. Tots tres van destacar l’esforç i la col·laboració entre les diferents administracions per tal de portar a terme aquests programes, van agrair la participació de les empreses acollidores d’alumnes en pràctiques, ja que sense elles no serien possible aquests programes, i van felicitar els alumnes pel seu treball durant aquest curs, a més d’encoratjar-los a continuar formant-se.

També van assistir-hi Jaume Hill, coordinador PQPI-PTT de la Catalunya Central, i representants de tots els municipis que integren la Xarxa Transició Escola-Treball (TET) Anoia Sud: Vanesa Fernández-Arroyo, regidora de Participació, Sanitat i Serveis a les persones de l’Ajuntament de Piera; Jaume Riba, alcalde de la Torre de Claramunt; Lourdes Cordon, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt; Antoni Aloy, regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i Carles Mernissi, regidor de TIC i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Masquefa.

Tot seguit un alumne va explicar què ha significat per a ell el programa i va agrair a l’empresa que l’ha acollit en pràctiques l’oportunitat de continuar treballant amb contracte. També un dels professors va explicar la seva experiència i com ha viscut el PQPI 2011-12 L’acte va finalitzar amb el lliurament de diplomes als alumnes i amb un reconeixement a les empreses que els han acollit en pràctiques.

Aquests programes s’emmarquen dins d’un conveni de col•laboració signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformem la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud (l’Ajuntament de Masquefa, l’Ajuntament de Capellades, l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia, l’Ajuntament de Piera, l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola, l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, l’Ajuntament de la Torre de Claramunt i l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt) amb la col·laboració de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu principal del PQPI és proporcionar als joves la formació bàsica i professional que els permeti millorar les seves perspectives de futur mitjançant una formació que els comporti l’aprenentatge d’un ofici, ampliar la seva formació general per promoure la continuïtat formativa i facilitar el desenvolupament dels hàbits i capacitats necessàries per incorporar-se al món laboral.
Alguns dels alumnes d’aquest curs 2011-12 han finalitzat el programa amb contracte de treball, d’altres el curs vinent iniciaran cicles formatius de grau mitjà, i d’altres aniran a escoles d’adults per treure’s el graduat en educació secundària.