L’acte va servir per posar en valor l’esforç realitzat pels alumnes durant el curs i per donar les gràcies a les empreses col•laboradores que fan possible aquests programes.

Piera va ser, un any més, l’escenari escollit per a la celebració de la cloenda dels cursos PFI-PTT Anoia Sud 2015-2016, un acte que vol ser el merescut reconeixement a tots els estaments que organitzen aquesta formació en el nostre territori, així com als alumnes i el professorat participants. L’acte va comptar amb la presència de regidors i alcaldes de l’Anoia Sud, en

tre els quals hi havia l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, així com de familiars, mestres i representants de les empreses on els alumnes han realitzat les pràctiques. Tampoc van faltar a la cita el subdirector general de Programes de Formació i Innovació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Estanislau Vidal Folch i el representant de la Diputació de Barcelona, que en aquesta ocasió va ser Joan Josep Alonso.

El Programa de Formació i Inserció (PFI) – Pla de Transició al Treball (PTT) Anoia Sud s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han acabat l’ESO i no han obtingut la titulació corresponent. L’objectiu principal del PFI és proporcionar als joves la formació bàsica i professional que els permeti reincorporar-se al sistema educatiu, mitjançant els cicles formatius de grau mig, o bé obtenir el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria). Durant el curs 2015-16, els alumnes de l’Anoia Sud han pogut triar entre dos perfils formatius diferents: auxiliar d’oficina i serveis administratius generals i vivers i jardins. Aquest cursos s’emmarquen en un conveni de col•laboració entre la Generalitat i els ajuntaments que conformen la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud (Masquefa, Capellades, Cabrera d’Anoia, Piera, els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt), i compten també amb la col•laboració de la Diputació.

L’acte de cloenda va consistir en un seguit d’intervencions de professors, familiars, col•laboradors i alumnes que van voler compartir la seva experiència. També es va fer el reconeixement institucional a totes les empreses col•laboradores i es va lliurar les orles als alumnes participants. Tant els alumnes com els professors i els col•laboradors van destacar en les seves intervencions el gran aprenentatge personal que ha suposat aquesta experiència, no tan sols a nivell formatiu, sinó també en l’aspecte humà. Des de l’Ajuntament de Masquefa es felicita tots els joves per l’esforç realitzat al llarg del curs i es dóna les gràcies a les empreses i l’equip docent que han fet possible la realització dels programes d’enguany.