El Rojo Punt Jove Punt d’Informació Juvenil de Masquefa ha organitzat diverses activitats sensibilitzadores per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Així, aquest divendres, 23 de novembre, al PIDCES (punt d’informació mòbil) de l’institut SES Masquefa es durà a terme la performance “Dona’m Clips”, que plasma, per mitjà de videoclips musicals i altres propostes gràfiques, la problemàtica de la violència envers les dones. També es farà referència a la campanya “Talla amb els mal rotllos”, promoguda per la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, per al dissabte, 24 de novembre, hi ha prevista l’escenificació de l’espectacle “Cuentos sin moraleja” a l’escola bressol de Masquefa, a partir de les 8 de la tarda. La representació anirà a càrrec de l’actriu i contacontes Numancia Rojas, qui explicarà narracions d’autors d’arreu del món, com ara Juan José Millás, Rosa Montero o Mario Benedetti. Aquests contes parlen de dones que estimem, somien, ploren, odien, lluiten, tenen amants o no i tenen fills o no, però que comparteixen uns mateixos valors i una mateixa problemàtica.

Amb aquestes activitats, l’Ajuntament de Masquefa vol sensibilitzar la ciutadania, i especialment els infants i els joves, davant d’una problemàtica que s’ha convertit en una autèntica xacra social. A més, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l’Ajuntament s’ha adherit al manifest conjunt que han elaborat institucions com la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Manifest contra la violència de gènere

Aquest manifest, que es pot trobar als diferents serveis municipals de Masquefa, expressa el rebuig de les institucions públiques envers la violència de gènere i expressa el seu condol per les dones que han perdut la vida a mans dels seus companys. Igualment, el manifest recull el compromís de les institucions de treballar conjuntament amb els agents socials, les entitats i els ciutadans i ciutadanes cap a l’eradicació de la violència masclista. També recorda que aquest compromís s’exemplifica en el Projecte de llei dels drets de les dones per a l’eradicació de la violència masclista que impulsa l’Administració. El text es llegirà durant els actes que Masquefa ha programat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.