El municipi ja escalfa motors de cara a una Festa Major que promet, novament, una combinació variada d’activitats de caire tradicional amb apostes pels nous formats. Descarrega’t aquí el programa complet d’activitats.

El proper dimecres 19 de juliol la vila de Masquefa donarà el tret de sortida oficial a la Festa Major de Santa Magdalena 2017. Com és tradició, el punt d’inici de la festa el marcarà el repic de campanes de les sis de la tarda, que donarà pas ben entrada la nit al Pregó del reconegut i polifacètic actor i humorista Toni Albà. A partir d’aquest moment, i durant cinc intensos dies, els carrers i les places del municipi s’ompliran de música, rialles i bon humor per donar la benvinguda a una programació que, un any més, arriba farcida d’activitats per a tots els gustos i edats.

Tot seguint l’estela de les darreres edicions, la programació d’enguany combina els nous formats i les propostes més originals amb activitats tradicionals i de cultura popular; com ara les actuacions dels músics de la Cobla Orquestra Montgrins, que aquest any tornaran a fer ballar el públic en diferents actes en aquesta llarga història d’amor que uneix la Cobla amb la vila des de fa més de 70 anys. No faltaran a la cita, tampoc, actius destacats del nostre patrimoni popular, com ara el Sopar de Festa Major, els correfocs, la cercavila, les sardanes o el castell de focs, que posaran l’accent tradicional en una programació amb gran pes, novament, del que sens dubte constitueix el segell d’identitat més característic del nostre poble: el teixit associatiu.

Menció especial mereixen La Nit en Blanc, que gràcies a l’èxit de les últimes edicions s’ha convertit en un dels esdeveniments més multitudinaris del calendari festiu masquefí, i la celebració de la 4a edició del concurs Fes Tapes, del 12 al 23 de juliol. I com no podia ser d’una altra manera, completaran l’ampli ventall d’activitats els actes infantils i familiars, les competicions esportives, les festes joves i els espectacles diversos.

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a totes les entitats per l’esforç i temps invertits en l’organització d’aquesta nova edició de la Festa Major i es convida a tots els veïns a sortir al carrer i gaudir d’aquests dies tan especials. Esther Ibáñez, Regidora de Cultura, ha manifestat la seva satisfacció per "la transversalitat, riquesa i varietat de la programació" i ha definit la Festa Major com una "clara demostració de la bona salut de què gaudeixen les entitats masquefines i del compromís de tot el teixit social amb el desenvolupament cívic, cultural i lúdic de Masquefa".

Finalment, el consistori convida tots els masquefins a engalanar els balcons i finestres amb els domassos i, d’aquesta manera, contribuir a crear un ambient festiu i de poble, a més d’expressar conjuntament la nostra singularitat com a vila.