L’Ian García és un nen de cinc anys de Sant Sadurní d’Anoia malalt de càncer. La seva família ha iniciat una campanya a les xarxes socials i als mitjans de comunicació per a donar a conèixer el seu cas i recaptar fons per a un tractament d’immunoteràpia a Nova York.

Quan tenia dos anys i mig, a l’Ian li van diagnosticar un neuroblastoma estadi 4, un tipus de càncer infantil que afecta el teixit nerviós. Encara que actualment la malaltia està controlada, els metges de l’Hospital Sant Joan de Déu, on està sent tractat, han recomanat a la família fer 8 cicles d’immunoteràpia, d’un cost de 50.000 euros cadascun, per a reduir les probabilitats de reaparició de metàstasi.

Fins avui l’Ian ha pogut rebre dos cicles d’aquest tractament a l’Hospital Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, però per augmentar les seves probabilitats de curació encara li queden sis cicles, amb un cost total de 300.000 euros.

Aportacions voluntàries i recollida de taps de plàstic
Per a fer front al cost del tractament, els familiars de l’Ian han obert un blog i un facebook (‘Vamos a ayudar a Ian’), en què expliquen el cas i demanen ajut per aconseguir els propers 50.000 euros.

També han obert un compte corrent on tothom pot fer les seves aportacions voluntàries:

-Titular: Ian García González
-Entitat: Caixa de Catalunya
-Nº de compte: 2013 0429 13 0202856425

A més han iniciat una campanya de recollida de taps de plàstic. L’Ajuntament de Masquefa s’ha sumat a la iniciativa i ha habilitat dos punts de recollida dels taps a l’edifici de l’Ajuntament (C/ Major, 93) i al CTC (avinguda Catalunya, 60).