Amb aquesta etiqueta publicada a les xarxes oficials de l’Ajuntament, Masquefa mostra la seva solidaritat envers aquelles famílies que han de lluitar per superar aquesta problemàtica.

Avui 30 de setembre es commemora el Dia internacional del Trastorn Específic del Llenguatge (TEL), una problemàtica que afecta molts nens i nenes i adolescents, sovint molt desconeguda per a la ciutadania.

Des de l’Ajuntament de Masquefa ens sumem a la campanya impulsada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació Trastorn Específic del Llenguatge de Catalunya (ATELCA) i que persegueix l’objectiu de donar a conèixer aquest trastorn entre la societat i ajudar en la sensibilització i visibilitat d’aquesta problemàtica.

Què és el TEL?
El Trastorn Específic del Llenguatge és un trastorn que afecta a l’adquisició del llenguatge des dels seus inicis -es perllonga durant la infància i l’adolescència- podent deixar en alguns casos seqüeles significatives en l’edat adulta.

Què fa l’associació ATELCA?
Aquesta entitat treballa per ajudar les famílies sensibles amb la problemàtica del TEL i, al mateix temps, realitza accions per guanyar influència en aquells àmbits que afecten els nens i nenes que pateixen aquest trastorn: suport de logopèdia, adaptació curricular, recerca, estudis, etc. Pots conèixer l’entitat a http://www.atelca.es/Inicio.html