Masquefa ha obtingut un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona per valor de 765.000€ que serà destinat íntegrament a la reurbanització i millora d’aquest polígon industrial masquefí. Les primeres actuacions és previst que s’iniciïn a finals d’aquest 2018 i el consistori també destinarà al pla una partida de 235.000€.

Aquest dimecres 11 de juliol Masquefa ha rebut la visita del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, que ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el desplegament al municipi del Programa complementari de modernització de polígons impulsat per l’ens supramunicipal i cofinançat per l’Ajuntament de Masquefa.

La trobada ha començat a la Sala de Plens del consistori, on l’alcalde Xavier Boquete, altres membres de l’equip de govern i el representant de l’Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) a Masquefa, Miguel Àngel Aceiton, han rebut oficialment al president de la Diputació. Posteriorment, Marc Castells ha signat el Llibre d’Honor de la vila i ha comparegut davant dels mitjans de comunicació, juntament amb Xavier Boquete, per explicar els detalls d’aquest projecte.

En aquest sentit, la Diputació va resoldre el passat 10 de maig la concessió d’ajuts del Programa complementari de modernització de polígons. Dels 72 projectes presentats, 17 han obtingut un ajut econòmic per als propers dos exercicis, que en el cas del polígon de La Pedrosa ha arribat als 765.000€ -esdevenint un dels projectes amb millor valoració-.

L’Ajuntament de Masquefa, que aportarà al projecte una partida de 235.000€, va presentar el pla de millora de les infraestructures i serveis del polígon amb l’objectiu d’actualitzar el seu estat, adpatar-lo als canvis de l’entorn, seguir convertint les zones industrials del municipi en pols d’atracció de noves empreses i generar nous llocs de treball.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, posa en valor el projecte endegat per la Diputació així com l’estreta col·laboració amb l’ens en el desenvolupament d’iniciatives encaminades a garantir el creixement i el desenvolupament econòmic dels municipis. En aquest sentit, Boquete assegura que “la promoció de l’activitat industrial de Masquefa és un dels pilars bàsics de l’economia local i un dels eixos d’acció primordials d’aquest AjuntamentPer això, no hem parat de buscar des del primer dia sinergies i col·laboracions entre els sectors público-privats i els propietaris de La Pedrosa, així com noves eines i fórmules adaptades a les necessitats del teixit empresarial que permetin impulsar l’activitat productiva de la nostra vila”.

L’alcalde masquefí, finalment, explica que Can Bonastre, Aldi i La Pedrosa presenten avui una ocupació propera al 100%, fet que suposa un actiu i potencial de primer ordre clau per al desenvolupament social i econòmic de Masquefa. Una fita assolida gràcies al treball ingent i cooperatiu de tots els agents implicats”. Així, des de l’any 2007, els polígons industrials de Masquefa han rebut una inversió empresarial superior als 120 milions d’euros.

Per la seva part, Marc Castells afirma que “ha quedat plenament contrastada la proactivitat i l’aposta de l’equip de govern de l’Ajuntament de Masquefa per la indústria, la generació d’equipaments, activitat industrial i llocs de treball i la promoció econòmica. Des de la Diputació estarem al costat del consistori per fer d’aquest un territori d’oportunitats”.

Castells, a més, felicita el consistori per la feina feta i afegeix que “polígons com els de La Pedrosa són vitals per al desenvolupament dels municipis. Invertir en polígons és invertir en el futur de les comunitats. Som conscients que les mancances no es resoldran immediatament, però a Masquefa ja s’hi posa fil a l’agulla”.

Entre d’altres actuacions, aquesta aportació permetrà millorar la imatge i reurbanitzar La Pedrosa -un dels accessos importants de Masquefa- per tal de potenciar el seu rol de referent comercial. Així, a partir del proper mes de setembre l’Ajuntament es reunirà amb els propietaris de La Pedrosa per perfilar els últims serrells del projecte amb l’objectiu que a finals de 2018 s’iniciïn ja els primers treballs, que consistiran en la transformació de l’entrada al polígon en una zona de trama urbana. Amb tot, el gruix de l’actuació es desenvoluparà al llarg del 2019.