L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va demanar divendres al conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, que reclami al govern de l’Estat la construcció del Quart Cinturó. En paraules de l’alcalde, aquesta infraestructura viària “és fonamental per a reactivar econòmicament aquest territori”, atès que algunes multinacionals ja han mostrat la seva voluntat d’instal·lar-se a l’actual polígon del Clot del Xarel·lo de Masquefa i en la zona on està prevista la seva ampliació, però han condicionat la seva arribada a la realització del Quart Cinturó.

El conseller Mena, que divendres va visitar Masquefa, va recollir la petició de l’Ajuntament i va subratllar que el Quart Cinturó és també una prioritat per a la Generalitat i que ja estan treballant per aconseguir que Madrid faci aquesta inversió. “Estem totalment alineats amb aquesta demanda i estem fent les gestions oportunes perquè l’administració responsable tiri endavant aquesta infraestructura, que sabem que és molt necessària per a Masquefa, l’Anoia i el conjunt de Catalunya”, va afirmar.

En concret Masquefa reclama el tram del Quart Cinturó que uniria la població amb Abrera, on hi ha l’accés a l’A-2 i l’AP7. Es tracta d’un tram de 7 quilòmetres, pressupostat en uns 35 milions d’euros, que permetria reduir de 25 a 4 minuts l’accés actual amb aquestes dues vies de comunicació, que ara s’ha de realitzar per una carretera secundària. “Estem entre l’AP-7 i l’A-2, som un territori tapat i el Quart Cinturó ens posaria a primera línia, a mig camí entre Tarragona i l’Àrea Metropolitana i amb grans perspectives de desenvolupament industrial”, va concloure l’alcalde.

Xavier Boquete també va traslladar al Conseller d’Empresa i Ocupació l’interès que han mostrat diverses empreses d’implantar-se a Masquefa. La mateixa multinacional alemanya ALDI Supermercats -que el 2010 ja va posar en marxa al polígon del Clot del Xarel·lo un Centre Logístic de 97.000 metres quadrats, resultat d’una important inversió de 58 milions d’euros- preveu ara augmentar la seva xarxa de botigues i, per tant, l’activitat a les instal·lacions de Masquefa, segons que va anunciar el conseller Mena.

A aquest interès s’hi suma el d’altres grans empreses dels sectors de la logística, l’automòbil, la moda, la química-farmacèutica o les telecomunicacions. L’actual polígon del Clot del Xarel·lo, amb una dimensió total d’11 hectàrees, compta encara amb una parcel·la per comercialitzar. A més, l’Ajuntament preveu ampliar-lo amb una segona zona industrial que podria posar unes altres 25 hectàrees de sòl industrial a disposició d’empreses que requereixin de grans superfícies.

Aquesta zona industrial de Masquefa es troba en una situació geogràfica privilegiada, a menys de 30 quilòmetres de Barcelona, gaudeix d’unes dimensions especialment atractives per a les grans empreses, i ofereix sòl industrial a preus competitius, a més de trobar-se al peu del tram del Quart Cinturó que es reclama.

Segons que va explicar el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Enrique Gómez, la intenció del Consistori no és desenvolupar tot el polígon de cop, sinó que l’anirà fent a mesura que s’arribi a acords amb empreses. Tal i com ja va succeir amb l’arribada d’ALDI Supermercats, l’objectiu és fer un “vestit a mida” de les empreses i anar desenvolupant el polígon d’acord amb les seves necessitats específiques.

Reunió amb empresaris i industrials
En la seva visita a Masquefa, el conseller Francesc Xavier Mena també va visitar les instal·lacions d’ALDI al polígon del Clot del Xarel·lo i posteriorment es va reunir amb una representació d’empresaris i industrials, als quals va informar de les diverses accions que duu a terme el Govern de la Generalitat per ajudar el teixit empresarial a plantar cara a la crisi.