L’alcalde Xavier Boquete i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi, es reuneixen amb representants de ‘Masquefa Comerç’ per traçar línies de treball conjuntes encaminades a potenciar el teixit comercial local.

L’Ajuntament i l’associació ‘Masquefa Comerç’ van participar la passada setmana d’una reunió conjunta del sector comercial local per assentar les bases de treball per al 2017, enfortir llaços, i potenciar i projectar les botigues i els comerços masquefins. La trobada es va celebrar dijous 16 de febrer sota un clima de cooperació i entesa entre les parts.

A la reunió hi van prendre part l’alcalde Xavier Boquete; el regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi; Sílvia Mas, tècnica d’Empresa i Comerç; i representants de ‘Masquefa Comerç’. Durant la trobada es van posar sobre la taula diferents qüestions estratègiques que afecten al sector comercial local.

Nou enllumenat del carrer Major

Divendres 24 de març, ‘Masquefa Comerç’ veurà realitzada una de les peticions que al llarg dels darrers mesos a transmès a l’Ajuntament: la instal·lació d’un nou sistema d’il·luminació LED al carrer Major. L’actuació ha consistit en la substitució de l’enllumenat públic per nous dispositius que permeten reduir fins a un 50% l’actual despesa energètica. A més, la il·luminació LED, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle com el CO2. Tanmateix, el nou enllumenat permetrà consolidar el carrer Major com un espai cívic central del municipi i fer créixer i dinamitzar el comerç de la zona.

Col·laboracions conjuntes

Durant la trobada també es va fer repàs a les activitats conjuntes que s’han dut a terme amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar el comerç local. En aquest sentit, tant l’Ajuntament com els establiments i agents del sector coincideixen en destacar el bon estat de salut de què gaudeix el comerç al municipi. Una valoració que es veu recolzada i reforçada per la bona rebuda que han tingut propostes com el ‘Primavera Shopping Masquefa’ o les activitats realitzades durant les festes de Nadal, Carnaval, La Marató, el Gran Recapta, la Festa del Raïm, Sant Eloi o les jornades de donació de sang. En aquesta línia, la Regidoria de Promoció Econòmica disposa en els pressupostos municipals d’enguany de més recursos i apostarà per totes aquelles propostes que s’entenguin com a positives per a reforçar el comerç local amb el criteri de ‘Masquefa Comerç’.

Taxa per inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors, ascensors

Finalment, l’Ajuntament també va aprofitar la reunió per donar detalls als comerciants d’aspectes que s’inclouen dins les noves ordenances fiscals per al 2017 i que impliquen directament al sector; coma ara, la derogació de la taxa per inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors, ascensors. Totes aquelles empreses que disposaven de motors per sobre de 25 cavalls fiscals havien de pagar un impost i, des d’aquest 2017, ja no l’hauran de pagar perquè la taxa ha quedat derogada.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va voler posar en valor, un cop acabada la trobada, "el treball conjunt que s’ha dut i es duu a terme amb els agents comercials locals", que un any més ha permès "donar noves passes en la difusió i consolidació de Masquefa com un destí comercial de qualitat". Boquete també va dedicar unes paraules de felicitació als establiments masquefins "pel seu esperit continuat d’innovació i col·laboració".