L’empresa ALDI Supermercats té previst  contractar fins a 200 persones, fixes des del primer dia, per al centre logístic que construeix al nou polígon del Clot del Xarel•lo de Masquefa.

Així ho han anunciat representants de la multinacional alemanya durant el simbòlic acte de col•locació de la primera pedra que ha tingut lloc avui, presidit pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, l’alcalde masquefí, Xavier Boquete, i el gerent d’ALDI a Catalunya, Pablo Engelman.

L’acte ha comptat amb una àmplia representació de regidors municipals, consellers comarcals, alcaldes dels municipis veïns, representants de l’administració catalana, empresaris i els principals agents socioeconòmics de l’Anoia.

La Raó Social, a Masquefa
L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha destacat que ALDI Supermercats també trasllada al municipi anoienc la seva Raó Social per a Espanya i Portugal i la central de compres a tot l’estat, de manera que l’arribada de la multinacional no es tradueix només en la creació d’ocupació sinó en una important generació de riquesa en el territori. A més, ha recordat que l’operació s’ha dut a terme en un temps rècord, dos anys.

Boquete ha posat l’arribada d’AlDI Supermercats “d’exemple en la cooperació entre la iniciativa privada i les administracions”. L’operació és fruit de les gestions que des de fa anys han dut a terme l’anterior i l’actual equip de govern de Masquefa, amb el suport d’Invest Catalònia –ACC1Ó, organisme de la Generalitat especialitzat en l’atracció d’inversió a Catalunya.

En paraules de la primera autoritat masquefina, l’actuació es pot considerar “un model a seguir per generar confiança entre les empreses que volen invertir a Catalunya”.

L’alcalde també ha reclamat “un calendari” per a l’execució d’infrastructures com ara el Quart Cinturó, que passarà molt a prop del nou centre logístic. El futur nus de comunicacions previst a la zona ha estat un aspecte clau perquè ALDI es decidís a instal•lar a Masquefa aquest centre de distribució de mercaderies, el quart que tindrà a l’estat.

Sortides a la crisi
Per la seva banda, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa ha destacat la importància d’aquesta elevada inversió per a la comarca de l’Anoia, una de les més afectades per la crisi econòmica.

Josep Huguet també ha posat l’accent en la col•laboració entre administracions i en el consens polític per al desenvolupament econòmic del país, així com en el model d’eficiència i simplificació administrativa aplicat en el cas de la multinacional alemanya. En opinió del conseller, “la simplificació i la transparència són la clau de volta per sortir de la crisi i facilitar el desenvolupament empresarial”.

A més, ha qualificat ALDI “d’exemple d’innovació i gestió”, i ha dit que l’empresa “ha sabut adaptar la seva estratègia a un mercat global”. En aquest sentit, ha assenyalat que el sector serveis, i concretament el de la logística, representen “bones oportunitats davant el mercat global i els nous reptes competitius de les nostres empreses”.

 

Futur esperançador
Finalment, el gerent d’ALDI a Catalunya ha afirmat que la posada de la primera pedra és símbol d’“un futur esperançador”. Pablo Engelman ha explicat que el nou centre logístic, que iniciarà l’activitat a final del 2010, donarà servei a “13 províncies i 65 botigues”.

El directiu ha assenyalat que ALDI ja té en l’actualitat un 40% de proveïdors catalans, els quals estan començant a exportar en els països on és present la multinacional. Ha afegit que per als proveïdors catalans “ALDI és una porta d’entrada al mercat europeu i mundial”.

El nou centre logístic ocuparà una superfície de 97.000 metres quadrats, amb una construcció prevista propera als 42.000 metres quadrats, més 3.000 d’oficines.

Amb 63 anys d’història, ALDI està present en l’actualitat en 18 països d’arreu del món amb més de 7.000 supermercats, la meitat dels quals a Alemanya, on 3 de cada 4 llars compren a les seves botigues, gràcies especialment als seus atractius preus.