Aldi Supermercados, propietat al 100 % del grup alemany de distribució ALDI, construirà a Masquefa el seu quart centre logístic a l’estat espanyol i, a més, traslladarà a Masquefa la seva Raó Social, així com la Central de compres per a tot l’estat.
 
El nou centre logístic ocuparà una superfície de 90.000 metres quadrats, amb una construcció prevista propera als 42.000 metres quadrats.
 
El nou centre logístic del que Aldi Supermercados serà el futur propietari  es farà al nou polígon del Clot del Xarel·lo de Masquefa, impulsat per un promotor privat. L’Ajuntament ja va aprovar la requalificació de sòl rústic a industrial i el pla parcial urbanístic per al desenvolupament d’aquesta nova zona industrial. En l’actualitat el pla parcial està pendent de superar l’últim tràmit administratiu: l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, que podria donar llum verd a l’operació aquest desembre.
 
L’arribada d’Aldi Supermercados a Masquefa és fruit de les gestions que des de fa anys han dut a terme els equips de govern del municipi. L’alcalde, Xavier Boquete, afirma que la construcció d’aquest centre logístic “és una excel·lent notícia per al municipi i el conjunt de l’Anoia, una de les comarques que més està patint els efectes de la crisi econòmica”.
 
Cooperació pública-privada
L’alcalde també posa aquesta operació d’exemple “del treball conjunt de la iniciativa privada i l’administració per impulsar projectes que generen nous llocs de treball i riquesa al territori”.
 
En aquest sentit, destaca la rapidesa amb què s’ha tirat endavant el projecte (1 any i mig) i també la implicació de la Generalitat, “que ha cregut en el projecte i en el nostre territori”. Boquete subratlla igualment la importància que s’instal·li en el municipi “una empresa d’un sector que està a l’alça”.
 
Els veïns de Masquefa tindran prioritat a l’hora d’accedir als nous llocs de treball que es crearan. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha impulsat l’organització de cursos d’iniciació a l’alemany, ja que certa part dels empleats qualificats hauran de tenir-ne nocions bàsiques.
 
El nou polígon del Clot de Xarel·lo es troba al llindar del municipi de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). La seva privilegiada situació, a només 30 quilòmetres de Barcelona, i la seves extraordinàries dimensions, més de 10 hectàrees, el fa especialment atractiu per a la instal·lació d’empreses capdavanteres que requereixen molts metres quadrats. A més, la zona es troba al peu de futures infrastructures viàries com el Quart Cinturó i el desdoblament de la B-224.