La comunitat andalusa de Masquefa i de les poblacions veïnes van recordar, el cap de setmana passat, les seves arrels en una nova edició, la divuitena, de la tradicional Festa del Rocío. Organitzada per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, la celebració es va estrenar divendres a la tarda amb una terrassa d’estiu amb música ambient al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo.

L’endemà, dissabte, van arribar els plats forts de la festa, els més esperats i els que van registrar un major nombre d’assistents. A la tarda, la Sala Polivalent de la Rojo va ser l’escenari d’un festival de flamenc en què els grups de nenes i adultes de La Cofradía, acompanyades de Marina Parra, i l’Escola de Ball El Amanecer de Piera, van arrancar els aplaudiments del públic. A la nit, un altre gran espectacle, presentat per José Barba El Fary, va tornar a omplir d’actuacions la sala. Van pujar a l’escenari el transformista Patrick, El Biri i José Luís Cobo.

La divuitena Festa del Rocío de Masquefa es va tancar, diumenge al migdia, amb la tradicional i emotiva missa ‘rociera’, cantada pel cor de La Cofradía, en una Parròquia de Sant Pere plena de gom a gom.