El conte ‘Sense aigua’, escrit per set alumnes de l’escola Masquefa II, ha estat el guanyador del primer premi a Catalunya d’un concurs de contes i dibuixos d’àmbit estatal organitzat per l’empresa Serunión amb el patrocini d’Unicef.

El concurs, que aquest any ha arribat a la cinquena edició, duia per tema ‘L’aigua ens porta a l’escola’ i hi han participat més de 10.000 escolars entre les dues modalitats: contes i dibuixos.

Els autors del conte ‘Sense aigua’ són els alumnes Miguel Mansilla, Eva Lorenzo, Ivan Monzón, Aroney González i Albert Martínez (de cinquè de primària) i Irene Setién i Daniel Gonzalez (de quart).

Dimarts van rebre el premi en un acte que va tenir lloc al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa i que va ser presidit per Rafael Jiménez, representant de Serunion, i l’alcalde, Xavier Boquete.

El concurs que anualment convoca aquesta empresa especialitzada en el servei de menjador escolar pretenia aquest any conscienciar de la importància de l’aigua com a recurs bàsic del qual malauradament no poden disposar milions de nens, fet que també dificulta que puguin accedir a una escolarització adequada.

La iniciativa també té un vessant solidari, ja que Serunión donarà a Unicef 0,20 euros per cada participant per destinar-los a projectes en defensa de la infància més desfavorida.

(Consulteu el recull de contes i dibuixos guanyadors)