Masquefa també se sumarà al Dia Internacional de la Dona (que es commemora el 8 de març) amb una àmplia agenda d’activitats.

Durant tot el mes la Biblioteca de Masquefa acollirà l’exposició ‘Grans autores’, que s’habilitarà al vestíbul.

A més, durant la setmana del 8 de març, des del dilluns 3 i fins al divendres 7 de març, l’emissora municipal Ràdio Masquefa (91.6 FM) entrevistarà, en el magazín diari ‘L’autobús’, diverses dones que destaquen en els àmbits social, polític, comunicatiu, laboral i professional. S’emetran entrevistes a representants de l’associació de suport a dones separades ‘No estàs sola’, a la psicològica i ballarina Ruth Casanovas, a l’exalcaldessa i exdiputada al Parlament de Catalunya M. Teresa Estruch, a la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Montserrat Gatell, a la periodista Gemma Nierga, i a la perruquera Hortènsia Rovira.

També es farà una taula rodona amb la participació de les emprenedores Mireia Castells (psicòloga), Laia Pascual (psicòloga i coach), Marta Isart (fisioterapeuta) i Marta Vizcaíno (coach), i dues tertúlies sobre el paper de la dona al llarg del S. XX i sobre el protagonisme de la dona en la política. A més, es llegirà el Manifest Institucional del Dia Internacional de la Dona.

L’agenda organitzada per l’Ajuntament amb motiu del Dia de la Dona també inclourà, el dimarts 4, la xerrada “Aprendre a estimar-se’, que anirà a càrrec de Ruth Casanovas i es farà a la Biblioteca. La mateixa Biblioteca acollirà, el divendres 7, un cinefòrum: s’hi projectarà la pel·lícula ‘La bicicleta verda’ i es farà un debat posterior moderat per Joan Millaret.

La commemoració del Dia de la Dona es tancarà el dissabte 8 amb un curs de defensa personal a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo que serà impartit per José Antonio Flores, caporal de la Policia Local de Santa Margarida i els Monjos. Les inscripcions al curs són gratuïtes i s’han de fer del 24 de febrer al 5 de març, presencialment a l’Ajuntament (C/ Major, 93) o bé de manera on line a www.ctc.masquefa.net/formacio

(Consulteu la programació del Dia de la Dona)