L’Anna, que pateix la Síndrome de Down, exposarà al públic el proper 18 de novembre la seva experiència amb la Fundació Itinierarium en un acte organitzat per Projecte Singulars.

L’edifici Francesc Mata i Sanghés, a la Beguda Alta, serà la seu divendres 18 de novembre (10 h.) d’una xerrada solidària a càrrec d’Anna Vives, una noia catalana amb la Síndrome de Down que ha creat la seva pròpia tipografia de lletra, disponible per escriure en qualsevol processador de textos. L’activitat està organitzada per Projecte Singulars, una iniciativa de l’Ajuntament de Masquefa, la Fundació Privada Àuria i la Fundació Privada Jaume Balmes -finançada pel Fons Social Europeu a través del SOC- que té com a objectiu oferir un itinerari d’aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves amb discapacitats psíquiques o necessitats educatives especials.

L’Anna Vives explicarà als assistents a la trobada la seva experiència amb la tipografia i amb el projecte de la Fundació Itinerarium, a través dels quals es vol aconseguir difondre i potenciar els valors associats a la lletra: la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats. I un cop finalitzat l’acte, es convidarà als assistents a gaudir de l’esmorzar preparat pels joves del Projecte Singulars. L’Ajuntament fa una crida als masquefins a participar d’aquesta activitat, que és oberta a tota la població.

L’Anna Vives, de 30 anys, va començar a treballar la seva lletra amb un equip de persones al setembre del 2011, aconseguint, un any més tard, la seva digitalització alfabètica apta per escriure en qualsevol ordinador. La Fundació Itinerarium ofereix gratuïtament la tipografia només a particulars (accions no comercials) i escoles de tot el món amb l’objectiu que serveixi per fer-ne un bon ús didàctic i també de sensibilització.