L’Ajuntament de Masquefa conjuntament amb la Fundació Privada Àuria i la Fundació Privada Jaume Balmes han aconseguit el finançament per a aquest projecte, a través de la convocatòria de Projectes Singulars vinculats a la Garantia Juvenil, programa cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

La Unió Europea ha destinat fons per fer front a la situació de desocupació juvenil a través de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, sota el lema “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”.

La voluntat del projecte “Aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves amb especials dificultats” és aconseguir per aquest col•lectiu de joves dels municipis de l’Anoia Sud (Capellades, Piera, Vallbona d’Anoia, La Torre de Claramunt, Cabrera d’Anoia, La Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola i Masquefa) i propers (Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons), principalment, la continuïtat del seu itinerari formatiu i laboral en vinculació amb l’entorn, comptant amb la implicació dels diferents agents socials: empreses, centres educatius, entitats i ajuntaments.

El col•lectiu de joves a qui s’adrecen les accions del projecte es centra en joves amb dificultats per seguir els aprenentatges a través del sistema educatiu formal. Aquests joves presenten especial dificultat d’inserció laboral. El projecte es centra per una banda en la intervenció amb el jove, definint el seu projecte vital i laboral, on estan presents les diferents àrees de la persona. Aquest treball es centra en la preparació laboral de l’alumnat en connexió amb l’empresa. Per una altra banda, s’intervé amb les empreses del territori, per conèixer les seves necessitats, buscant complicitats i col·laboracions, assessorant respecte la contractació de joves i la sensibilització sobre les especials dificultats.

El projecte té en compte diferents ritmes d’aprenentatge, que aquest sigui vivencial, pràctic i aplicable, i que es pugui vincular a la comunitat. Es prepara a la persona per afrontar la quotidianitat, potenciant les relacions socials, la preparació per la vida adulta i el treball.

L’objectiu principal és aconseguir la inserció laboral dels joves que hi participin. S’ha iniciat aquest gener amb un grup de setze alumnes, i acabarà el desembre de 2016. Estarà ubicat a la planta baixa de l’edifici de la Llar d’Infants Francesc Mata i Sanghès de La Beguda Alta.

El passat dotze de gener es va fer una reunió informativa d’inici amb famílies i joves, on es va presentar l’equip de professionals, el calendari i les línies generals de treball que es desenvoluparan en els propers mesos.

Agraïm el suport rebut per part d’ajuntaments, d’empreses, d’entitats i de centres educatius de l’Anoia Sud i del territori proper.