Ja teniu la disfressa a punt? Dons ara sí que heu de córrer. Perquè aquest dissabte, 21 de febrer, no us podeu perdre, de cap de les maneres, la gran festa de Carnaval. El Rei Carnestoltes ha promès hores i hores de gresca esbojarrada.

El Carnaval d’aquest 2015 manté el mateix model d’èxit que aquests darrers anys l’ha consolidat com una de les festes més multitudinàries a Masquefa: amb una espectacular rua pels carrers del municipi, el concurs de comparses i el concurs d’establiments guarnits, i una doble festa de disfresses, una a la tarda i una altra a la nit. A més, però, el Carnaval incorpora algunes novetats destacades.

Rua i concurs de comparses
La festa de Carnaval començarà a 2/4 de 7 de la tarda amb la gran rua de comparses que recorrerà els carrers de Masquefa. A més dels grups, també s’hi podran afegir tots els masquefins que hi vulguin participar a títol individual. Només hi ha dues condicions: anar disfressat, i tenir moltes, però que moltes, ganes de passar-s’ho bé.

Les carrosses s’hauran de concentrar mitja hora abans de l’inici, a les 6 de la tarda, a l’avinguda de La Línia, on hi haurà un punt d’informació perquè cada comparsa pugui retirar el seu dorsal i confirmar la participació.

El concurs de comparses consta de dues categories: comparses de menys de 20 integrants, i comparses de més de 20 membres. Aquest any s’amplien els premis, que passen de dos a tres en cada categoria. En concret hi haurà un primer premi de 200 euros, un segon premi de 150, i un tercer de 100 euros, per cada categoria. Els guanyadors els elegirà un jurat integrat per un representant de cada comparsa. Cada membre del jurat avaluarà totes les comparses, a excepció de la que representa.

Concurs d’establiments comercials disfressats
La festa de Carnaval també inclourà el concurs de comerços disfressats, que aquest any competiran en una única categoria, la d’establiment. També com a novetat, el concurs tindrà aquest any premis en metàl·lic: un primer premi de 200 euros, un segon de 150, i un tercer de 100. A més, l’establiment que obtingui el primer premi podrà anunciar-se gratuïtament, amb una falca diària, a l’emissora municipal Ràdio Masquefa, durant tres mesos. En el cas del segon premi la falca s’emetrà durant dos mesos. I en el cas del tercer, durant un mes.

També el jurat qualificador experimenta canvis: estarà integrat per un membre de l’Associació de Comerços i Serveis de Masquefa i dos professionals de l’àmbit artístic. Els establiments hauran d’estar a punt aquest dijous, 19 de febrer, i no es podran retirar fins diumenge, dia 22. Dijous, divendres i dissabte el jurat passarà pels comerços per puntuar-los.

Aquest any els organitzadors han unificat també els criteris de valoració per a elegir els guanyadors de tots dos concursos. Els jurats tindran en compte el disseny, la vistositat artística i l’elegància de l’establiment o la comparsa; l’originalitat, el maquillatge i les màscares del personal; el dinamisme intern; la qualitat acústica, lluminosa i l’impacte visual, i la crítica social.

Doble festa de disfresses
Tant els guanyadors del concurs d’establiments disfressats com els del concurs de comparses es donaran a conèixer en la festa de tarda que es farà a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo una vegada finalitzada la rua de Carnaval.

Però, com que el Rei Carnestoltes, mai no en té prou, també hi haurà una festa nocturna, a partir de la mitjanit, a la mateixa Polivalent, per a tots aquells que vulguin allargar la celebració fins a la matinada.