La Fàbrica Rogelio Rojo i el Casal de Joves seran l’escenari el 10 de març d’una nova edició d’aquest projecte que ofereix als joves, a les seves famílies i a les persones que volen seguir formant-se recursos per orientar millor el seu futur acadèmic i/o professional. Consulta el programa d’activitats.

Després de l’aturada per la pandèmia de Covid-19, el 10 de març Masquefa tornarà a acollir una nova edició -la setzena- de Fira Futur, un projecte impulsat per la Xarxa TET Anoia Sud (formada pels ajuntament de Masquefa, la Pobla de Claramunt, Capellades, La Torre de Claramunt, Cabrera d’Anoia, Vallbona d’Anoia, Els Hostalets de Pierola i Piera) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Fira Futur va dirigida a alumnes de 4t d’ESO i de PFI dels instituts de l’Anoia Sud i a persones en actiu o en situació d’atur que volen continuar reprendre els estudis postobligatoris o necessiten orientació acadèmica i professional.

Al matí a La Fàbrica Rogelio Rojo, de 10 a 13.30 h, s’oferirà a tots els participants els següents recursos:

  • Estands d’oferta formativa: mostra de recursos educatius del territori (Batxillerats, PFI-PTT, CFGM, CFGS, Proves d’accés…).
  • Espai experiències: professionals de diferents branques explicaran la seva experiència entorn als estudis que han cursat i la feina que desenvolupen. Els visitants podran escollir les xerrades que més els interessin. Es faran a diferents espais de La Fàbrica Rogelio Rojo i el CTC.
  • Punt d’orientació personalitzada: servei d’informació i orientació personalitzada per resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.

I a la tarda al Casal de Joves, de 16 a 19 h, hi haurà:

  • Informació sobre l’oferta formativa per al curs 2022-2023: el Casal de Joves reunirà una mostra de recursos formatius del territori.
  • Punt d’orientació personalitzada: servei d’informació i orientació personalitzada per resoldre dubtes i valorar diferents itineraris formatius.

Finalment, durant el mes de març també s’organitzarà un programa de xerrades d’orientació:

  • 11 de març (sessió telemàtica): “Per què m’haig de seguir formant”, adreçada als alumnes del PFI de Piera.
  • 21 de març (sessió telemàtica a les 18 h): “Com ajudar al meu fill o a la meva filla a decidir els estudis postobligatoris”, adreçada a famílies d’alumnes de 3r i 4t d’ESO. Inscripcions a joventut@masquefa.net.
  • 23 de març (sessió telemàtica a les 12 h): “Orientar en moments de crisi”, adreçada a professionals de l’educació. Inscripcions a educa@ajpiera.cat.
  • 24 de març (sessió presencial a l’Institut de Masquefa): “Si vols, pots! L’entorn condiciona (molt), però no determina”, adreçat a alumnes de 4t d’ESO.