L’Ajuntament de Masquefa anima tothom a participar, aquest dijous, 4 de desembre, en la votació popular que es farà al Casal d’Avis per decidir quina serà, finalment, la proposta guanyadora per remodelar la Plaça Josep Maria Vila, coneguda popularment com la Plaça de l’Estació. La sessió tindrà lloc a partir de 2/4 de 8 de la tarda, i els participants podran escollir i votar l’opció que prefereixin d’entre els diferents dissenys que han elaborat els tècnics municipals.

Aquest dissenys recullen les diferents propostes que els masquefins han presentat durant el procés de participació convocat per l’Ajuntament, així com també les aportacions que veïns, col·lectius i entitats van fer durant el taller participatiu que va tenir lloc el 20 de novembre al CTC. El resultat de la votació d’aquest dijous serà vinculant, de manera que el Consistori es compromet a tirar endavant la proposta de remodelació de la plaça que resulti guanyadora. Un cop escollit el disseny finalista, es donarà a conèixer a la població i també es faran públics els terminis d’execució de les obres de reforma

L’Ajuntament va endegar aquest procés de participació vinculant per tal de dur a terme una segona fase de la remodelació de la Plaça Josep Maria Vila, que ja s’havia reformat abans de l’estiu, en una primera fase, per poder estrenar-la per la Festa Major.

Ara, amb aquesta segona fase, es vol potenciar la plaça com a centre neuràlgic del municipi. Es tracta de consolidar-la com una plaça on tothom s’hi trobi a gust i reconegut, especialment totes les entitats i grups que representen la diversitat cultural de Masquefa. I també d’actualitzar-la des del punt de vista urbanístic, mantenint-ne la seva essència i simbolisme. La remodelació és del tot necessària a causa del mal estat d’un col·lector d’aigües residuals i pluvials que travessa tota la plaça de banda a banda, i que pateix fuites d’aigua que afecten fins i tot el soterrani de l’edifici de l’Alzinar, així com també per eliminar les barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat i per millorar la seguretat en la zona dels accessos a l’andana del tren.

Aquest dijous, doncs, la votació popular clourà aquest procés participatiu que ha donat veu i vot als masquefins per poder dissenyar com ha de ser la remodelació d’aquest cèntric i emblemàtic espai públic.