La sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) acollirà aquest divendres, 20 d’abril, a les 18h, la presentació de la festa de la Ciutat Gegantera 2012, que se celebrarà a Masquefa el cap de setmana del 9 i 10 de juny.

En l’acte, que és obert a tots els vilatans i entitats, es donaran a conèixer les diferents activitats per a totes les edats que integren el programa i també es presentarà el cartell de la festa. A més, hi ha prevista la projecció d’un audiovisual.

La presentació comptarà amb l’assistència de membres de la junta de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, dels grallers de la Llacuna, de la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia, de colles de la comarca i de representants de l’Ajuntament.

La Comissió de Treball ja fa mesos que prepara aquest gran esdeveniment que el dies 9 i 10 de juny portarà fins a Masquefa la festa gegantera més gran que se celebra a Catalunya. S’hi espera la visita d’entre 100 i 150 parelles de gegants, gegantons i capgrossos i de 4.000 a 5.000 persones vingudes d’arreu del país.

Aquests darrers dies els organitzadors han acabat de tancar el programa d’actes, que inclourà com a autèntic plat fort l’actuació d’Obrint Pas. El grup valencià protagonitzarà el concert del dissabte 9 a la nit. Oferirà la seva tradicional barreja de hardcore punk, ska i rock amb melodies d’instruments tradicionals, i les seves lletres de denúncia social, solidaritat entre pobles i defensa de la identitat cultural i lingüística.