Cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten. Tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies (concentrats d’hematies, plasma i plaquetes), podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.

Conscients d’aquesta necessitat, l’Ajuntament de Masquefa, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia –amb la col•laboració d’entitats i empreses del municipi- han organitzat per a aquest divendres, 15 de novembre, una nova campanya solidària de donació amb el lema ‘Masquefa té sang’.

La Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo obrirà portes de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre, perquè tots els masquefins mostrem una vegada més la nostra solidaritat i hi puguem anar a donar sang.

Aquesta campanya és una magnífica oportunitat perquè tots puguem fem un gest altruista com donar sang, d’una manera senzilla, segura i ràpida. Només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més. El divendres 15 de novembre no pots fallar. Vine a donar sang!

Programa
Per tal d’afavorir la participació, els organitzadors han preparat una autèntica jornada festiva i posaran tot tipus de facilitats perquè puguem donar sang. Hi haurà activitats, actuacions, sortejos, obsequis, regals i un refrigeri especial. També un servei de ludoteca perquè els infants puguin jugar mentre els pares donen sang.

10.00h: Inici de la Donació.
10.00-14.00h: Inflable (Diputació de Barcelona).
10.00-12.00h: Visita dels alumnes de cicle superior de les escoles de Masquefa i La Beguda Alta.
12.00h: Acte d’inauguració de la Donació.
16.00h: Inici de la Donació.
16.00-20.00h: Inflable (Diputació de Barcelona).
16.00-21.00h: Recollida solidària de joguines i mostra de vehicles de Protecció Civil. (Protecció Civil).
16.00-20.00h: Exposició de manualitats (Associació de Veïns de Can Quiseró).
17.00-20.30h: Cistella de bàsquet solidària (Club Bàsquet Masquefa).
17.30h: Portes obertes al Masquefa Tennis Taula Club (Masquefa Tennis Taula Club).
17.30h: Exhibició de hip-hop. (Dansa Urbana Associació Juvenil).
17.30h: Xocolatada popular (Bar-restaurant Cal Ramon, Associació de Voluntaris de Masquefa, Punt Taronja, Supermercat Charter i Cal Salvador, Condis Supermercat).
19.00h: Lliurament del premi del Concurs d’Eslogans.

Obsequis i regals
-Sorteig de quatre lots de vi (Can Bonastre Wine Resort).
-Sorteig de dues caixes de vi blanc i dues de vi negre (Joan Ravetós Rosell).
-Sorteig d’ampolles de cava (Castell d’Age).
-Sorteig de dues entrades pel teatre. (Ajuntament de Masquefa).

Serveis
-Servei de ludoteca (Comissió Jove).
-Refrigeri per als donants (Carnisseria-xarcuteria Marvi, Carnisseria-xarcuteria Xavier Casanovas Tobella, Autoservei Canals-Estanc La Beguda Alta, Pa Mora forners des de 1884, Fruiteria La Pera, Servifruit, Grup de Lectores, Grup de Puntaires i Associació de Dones de Masquefa).
-Marcador electrònic (temps i número de donants).
-Música ambient i dinamització de l’acte (Ràdio Masquefa).

Pots seguir la campanya solidària de donació de sang a les xarxes socials (Facebook : “Donació Solidària de Sang Masquefa” – Twiter “DonacioSangMasquefa @SangMasquefa”)
 

(Més informació)