Manel Ferrer, president de l’entitat, afirma que "l’anterior junta va dur a terme una gestió econòmica que ha deixat l’associació en una situació crítica". Amb el conveni signat recentment amb l’Ajuntament, però, Ferrer assegura que el futur d’aquesta històrica entitat masquefina quedarà garantit els propers 25 anys.

L’Ajuntament de Masquefa iniciarà aquest proper dimarts 14 de març les obres de reforma de la seu social de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar. Els treballs estan valorats en 300.000€ i es duran a terme a través d’un Pla d’Ocupació Local finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona, a qui l’equip de govern agraeix la seva col·laboració.

Les obres, que són fruit del conveni signat entre l’Ajuntament i l’entitat masquefina el passat mes de desembre del 2016, es van presentar públicament aquest dilluns 6 de març en una roda de premsa conjunta amb la presència de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el president de l’Alzinar, Manel Ferrer.

En què consisteix l’actuació?

El projecte contempla una reforma integral de l’edifici. En aquest sentit, s’ha eliminat l’antic accés amb escales a la instal·lació per crear una nova zona comuna que donarà accés a les pistes de pàdel i a la piscina. A més, l’Ajuntament passarà a assumir la gestió íntegra de la piscina; cedirà dos vestidors per a homes i dones que passarà a gestionar l’entitat per les seves activitats de pàdel; mantindrà la gestió del servei de bar en mans de l’associació; i es milloraran la resta d’espais.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que la inversió que duu a terme l’Ajuntament quedarà “totalment amortitzada al llarg d’aquests propers 25 anys” i defensa que “les instal·lacions de l’Alzinar sempre han tingut una clara vocació de servei públic i volíem que aquesta essència i identitat no es perdés. És un espai neuràlgic i històric que no podíem abandonar; i menys, en moments de dificultat”

En aquesta línia, Boquete avança que amb aquest conveni “oferirem als masquefins nous serveis públics de primera qualitat adaptats a les seves necessitats” i referma que “sempre hem estat al costat del teixit associatiu del poble i mai hem deixat ni deixarem de la mà cap entitat de Masquefa”.

L’Alzinar garanteix la seva viabilitat

Manel Ferrer, president de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, va posar en valor l’acord signat amb l’Ajuntament de Masquefa i que permetrà capgirar la complexa situació que travessa l’entitat. “Quan vam entrar com a junta el novembre de 2015 ens vam trobar amb una situació econòmica límit. Amb un deute a curt termini de més de 97.000€, amb la impossibilitat de fer front als pagaments als proveïdors i les nòmines, i amb unes pèrdues mensuals d’entre 3.000 i 4.000€”.

Ferrer també afirma que l’auditoria que es va encarregar “en cap cas es va fer a petició de l’Ajuntament, com s’ha dit; sinó que la vam assumir nosaltres com a entitat a petició únicament dels nostres propis socis” i que aquesta, a la vegada, “reflectia de forma contrastable que l’associació es trobava en fallida tècnica total i en una situació dramàtica”.

En aquesta línia, el president de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar va avançar que “només emprendrem accions contra l’anterior junta en el cas que ens ho demanin els socis en la propera assemblea” i que “no ens passa pel cap que ningú s’hagi endut diners de forma fraudulenta. Ni l’auditoria ho diu, ni nosaltres tampoc. Però el que sí que és evident és que l’anterior junta ens va deixar la caixa totalment buida per una gestió incorrecta”.

Ferrer, finalment, va posar en valor l’ajuda i el suport rebuts al llarg dels darrers mesos per part de veïns anònims de Masquefa i de l’Ajuntament i assegura que a dia d’avui “ja ens trobem en condició de poder liquidar el deute que tenim com a entitat”.