Ja han començat els treballs per ampliar l’actual ambulatori de Masquefa, que els darrers anys s’ha vist col·lapsat per l’important creixement de població que ha experimentat el municipi.
 
Concretament, aquests dies s’han iniciat les obres per condicionar i urbanitzar l’espai de l’entorn del consultori. Posteriorment es procedirà a col·locar, darrere mateix de l’actual ambulatori, dos mòduls que permetran guanyar un important espai tant per als professionals sanitaris com per als usuaris.
 
Noves consultes i més sales d’espera
Aquests dos mòduls estaran connectats a l’actual edifici del Centre d’Atenció Primària i tindran noves consultes i sales d’espera. L’ampliació de l’ambulatori amb aquests dos mòduls és una actuació ab caràcter d’emergència i provisional, a l’espera que es construeixi el nou Centre d’Atenció Primària de Masquefa.
 
Aquest nou ambulatori ha de permetre donar resposta a la creixent demanda de serveis sanitaris que ha viscut el municipi. Es tractarà d’un edifici d’una sola planta per facilitar l’accés de la gent gran i les persones amb problemes de mobilitat.
 
El nou Centre d’Atenció Primària es construirà a l’actual pati de l’institut. A la vegada es farà un nou institut a l’esplanada del Turó. L’emprea Encfa ja està treballant en l’elaboraciódel projecte de l’institut i l’estudi de viabilitat.
 
A més, la Generalitat de Catalunya ja va fer públic el seu compromís que les obres per fer aquest nou centre educatiu començaran aquest mateix any 2008