L’Ajuntament s’adhereix enguany a la campanya "Cap nen sense caramels". Tots els caramels que es distribuiran avui dijous 5 de gener durant la Cavalcada de Reis seran sense gluten.

La nit més màgica de l’any s’aproxima. Avui dijous 5 de gener arribaran a Masquefa Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. L’arribada al municipi de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18:30 h., en tren, a la Plaça de l’Estació, on esperen ser rebuts pels infants i les famílies de la vila.

La Cavalcada començarà a l’Ajuntament, on es farà la rebuda dels Reis Mags i se’ls donarà la clau del poble. A continuació, el recorregut transcorrerà per carrer Major, carrer Sant Pere, carrer Crehueta, carrer Serralet, carrer Font de la Malesa, carrer Doctor Rotllant, avinguda La Línia i avinguda Catalunya. I davant del Centre Tecnològic i Comunitari, tots els infants podran lliurar les seves cartes a Ses Majestats. 

L’Ajuntament fa una crida a tots els veïns a participar de la nit més màgica de tot l’any i agraeix a la Comissió Cavalcada de Reis la seva col·laboració i implicació directa en l’organització de l’activitat.

Cap nen sense caramels

D’altra banda, l’Ajuntament de Masquefa s’adhereix enguany a la campanya "Cap nen sense caramels", que promou per desena edició l’entitat Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de garantir que els nens celíacs gaudeixin dels caramels de la Cavalcada de Reis amb total tranquil·litat. Per tot plegat, tots els caramels que es distribuiran avui dijous 5 de gener durant la Cavalcada de Reis de Masquefa seran sense gluten.

S’estima que un 7% de la població pot estar afectada per patologies relacionades amb la ingesta de gluten, dels quals el 85% no està diagnosticat. La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune, de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten i que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim, afectant per tant, la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments, la prevalença de la celiaquia és situa entre un 1% – 2% de la població. D’altra banda la sensibilitat al Gluten no Celíaca, amb una prevalença del 6% de la població, es diagnostica en pacients en els quals hi ha evidència que la patologia que pateixen és causada per la ingesta de gluten, però se’ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o que tinguin al·lèrgia als cereals.

Gaudeix de la Cavalcada a La Beguda

La Beguda també s’engalanarà un any més per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. En aquest cas, l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18 h. al carrer de l’Estació

La Cavalcada transcorrerà del carrer de l’Estació fins la plaça de l’Església –passant pel carrer Major- i des del carrer Mossèn Cinto Verdaguer fins l’Envelat. Un cop allà, tots els infants i les famílies rebran a Ses Majestats i les podran saludar.