Els Mossos d’Esquadra han identificat el presumpte autor d’algunes estafes que es van produir el desembre del 2010 i del 2011, coincidint amb les festes de Nadal, en diversos bars i establiments de la comarca de l’Anoia. Per això demanen a les persones que haguessin pogut rebre la visita del detingut durant aquestes dates que es posin en contacte amb els Mossos d’Esquadra d’Igualada (Proximitat Anoia).

La policia catalana va tenir coneixement recentment que s’havien produït aquestes estafes en bars i establiments de la comarca. El presumpte autor dels fets, ara detingut, és un home de nacionalitat espanyola d’entre 50 i 60 anys. Fa 1,90 metres d’alçada aproximadament, té la pell clara i el cabell una mica canós pels costats. Parla correctament en català i castellà.

Pel que fa el modus operandi, el detingut manifestava que era venedor de productes de record, com ara encenedors o bolígrafs, i que treballava per una empresa. Oferia els seus productes i tancava l’operació demanant una bestreta de la comanda, normalment d’uns 70 euros. Es comprometia a que la comanda arribaria en uns 15 dies i efectuava un albarà sense NIF d’empresa, en què només constava un nom i un telèfon. Quan els compradors s’adonaven que la comanda no arribava, feien gestions telefòniques. Ningú no contestava perquè l’empresa no existia.