Masquefa enceta aquest divendres, 15 de maig, la Festa Major Petita. Al llarg de tres dies, fins diumenge, la celebració amb què els masquefins retem homenatge al patró de la nostra vila omplirà els carrers, la Plaça de l’Estació i la Sala Polivalent d’activitats per a tots els gustos i totes les edats. Les entitats i l’Ajuntament han organitzat una variada programació, on els actes tradicionals conviuen amb novetats destacades.

(Consulteu la programació)

Tradició i novetat
En l’agenda tradicional hi destaquen especialment el Sopar de Faves i el lliurament de les Faves d’Argent, els guardons amb què cada any es reconeix la tasca de dos masquefins que han treballat desinteressadament per millorar la qualitat social, cultural, esportiva i associativa de la vila. També els dos correfocs –l’infantil i l’adult-, la cercavila, el tradicional ball de la garlanda i la missa en honor a Sant Isidre.

L’aire fresc l’aportaran novetats com l’exposició de Conxi Rubio a la Biblioteca titulada ‘Handbags’ -on la bossa de mà es converteix en obra d’art- i el concert d’inauguració de la mostra amb el grup de rock Metzina, així com les havaneres amb els Pescadors de l’Escala –el grup més antic de l’havanera i cançó de taverna, distingit el 2014 amb la Creu de Sant Jordi. També el taller de bombolles de sabó que es farà coincidint amb l’obertura dels jocs d’aigua del parc del CAP, la ballada de sardanes -que torna després del parèntesi dels darrers anys-, i el concert de les noies del Cor Geriona, que posarà la traca final al Sant Isidre 2015.

Una festa per a tots els públics
Sant Isidre no s’oblida tampoc dels més petits, que podran xalar amb dos espectacles infantils, un d’ells itinerant, un parc d’inflables, i un trenet que, per segon any, els passejarà pel poble. També per segona vegada els joves gaudiran d’una Nit de Versions, divendres, i els qui encara conservin forces podran allargar la gresca amb una empalmada.

També els esports seran protagonistes del Sant Isidre 2015 amb la festa de fi de temporada de la lliga d’hivern i els campionats de petanca i de tir al plat.

Últims dies per comprar els tiquets per al Sopar de Faves
Totes les activitats són gratuïtes a excepció del Sopar de Faves. Els tiquets tenen un preu de 7 euros i es poden comprar fins aquest dijous, dia 14 de maig, a les oficines de l’Alzinar, a l’Estanc i a la Llibreria Moral.

En cas de pluja el Sopar de Faves es farà a la Sala l’Aglà de l’Alzinar i els espectacles infantils es traslladaran a la Sala Polivalent.