Masquefa estrena dimecres, 20 de juliol, una nova edició de la Festa Major de Santa Magdalena, la celebració en què ret homenatge a la seva patrona. La festa, que s’allargarà fins diumenge, dia 24, aposta novament pel seu caràcter tradicional, al qual afegeix algunes pinzellades noves.

D’aquesta manera, el programa organitzat per l’Alzinar i l’Ajuntament fa un autèntic esforç per arribar a tots els públics. Petits, joves i grans hi trobaran motius per sortir al carrer a gaudir de cinc intensos dies.

L’agenda festiva torna a donar un gran protagonisme a aquelles activitats que des de ja fa molt temps garanteixen la diversió a petits, joves i grans. Així, per exemple, no hi falten activitats tradicionals com el sopar de gala, els espectacles infantils, les sardanes, les serenates o el sarau de Festa Major, aquests darrers tres actes a càrrec de la incombustible Cobla Orquestra Montgrins.

Els Montgrins, sense els quals ja és gairebé impossible imaginar-se la Festa Major, tornaran a ser a Masquefa. I, a més de les sardanes, les serenates i el sarau, ens oferiran també la tradicional passada de Festa Major, l’actuació a l’ofici solemne, on acompanyaran la Coral l’Alzinar, el gran concert de festa major i el ball de gala.

A més, l’apartat d’actes tradicionals de la Festa Major de Santa Magdalena inclou el fabulari, l’espectacle d’escuma, la cercavila, amb la participació de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa i la Colla de Ball de Bastons local, i el correfoc, amb la ‘diabòlica’ actuació de la Colla de Diables Pixafocs i Gagaspurnes, encapçalada pel temible Drac Bufut.

També cal sumar-hi el castell de focs, gentilesa de Pirotècnia Rosado, la Nit Jove de Versions, que permetrà als més ‘marxosos’ allargar la gresca fins a la matinada, la demostració de balls de saló, i el teatre, a càrrec del grup masquefí Teatrerus, que escenificarà l’obra ‘S’ha escrit un llibre’.

Aquests grans clàssics de la festa conviuen amb algunes novetats significatives. Així, per exemple, el pati de la Rojo acollirà la nit de divendres la festa ‘Una nit en blanc’. Vestiu-vos tots de blanc per gaudir de la millor música de les nits d’estiu en el millor ambient.
A més, l’emissora municipal Ràdio Masquefa organitza un Concurs de karaoke i coreografies, i l’Esplai Giravolt ens projectarà el vídeo del ‘lipdub’ que va enregistrar fa unes setmanes a Masquefa amb 200 participants.

També la gimcana i la mostra de cuines incorporen novetats. La primera es durà a terme durant tots els dies de la Festa Major, i inclourà algunes proves nocturnes. La segona esdevé intercultural, amb la presència de plats elaborats per persones de Masquefa de diverses procedències.

PROGRAMA D’ACTES

Dimecres 20 de juliol

►A les 7 de la tarda: REPIC DE CAMPANES.
►A les 8 del vespre a les oficines de l’Alzinar: SORTEIG DE LLOTJES (taules de l’Envelat).
►A les 10 de la nit a l’Envelat: SOPAR DE GALA de FESTA MAJOR
►A les 12 de la nit a l’Envelat: MÚSICA EN DIRECTE.

Dijous 21 de juliol
►A les 6 de la tarda, a la plaça de l’Estació: ESPECTACLE INFANTIL amb LA CREMALLERA
►A les 7 de la tarda: PA amb OLI i SUCRE per a tothom, mentre ballem SARDANES amb la Cobla Orquestra MONTGRINS
►A 2/4 d’10 del vespre a la plaça de l’Estació: inici de la II GIMCANA DE FESTA MAJOR ‘Viu Masquefa, Viu la Festa Major’.
(Hi haurà proves durant tota la Festa Major, i finalitzarà el diumenge 24 pel matí a la plaça de l’Estació. Organitza: Projecte Educatiu de Vila)
►A les 10 de la nit al carrer Sant Antoni: SERENATA A L’AJUNTAMENT amb l’Orquestra MONTGRINS
►I a continuació: SARAU DE FESTA MAJOR, amb l’Orquestra MONTGRINS. Ball de socis i sòcies solters/es.

Divendres 22 de juliol
►A 2/4 de 12 del matí, des de l’Ajuntament fins a la parròquia de Sant Pere de Masquefa, tradicional PASSADA de FESTA MAJOR amb els MONTGRINS i tots els estaments, entitats, grups i vilatans i vilatanes que hi vulguin participar.
►A les 12 del migdia a la Parròquia de Sant Pere de Masquefa: OFICI SOLEMNE DE FESTA MAJOR, on s’interpretarà la Missa de J.Perosi “Te Deum Laudamus”, a càrrec de la CORAL L’ALZINAR, acompanyada de l’Orquestra MONTGRINS
►Seguidament el seguici ens conduirà a la Plaça de l’Estació on es farà el tradicional FABULARI de FESTA MAJOR
►I a continuació: SARDANES amb la Cobla Orquestra MONTGRINS
►A les 6 de la tarda a la Plaça de l’Estació: ESPECTACLE D’ESCUMA amb els YACUMBA
►A 2/4 de 8 de la tarda a la Parròquia de Sant Pere: CONCERT DE FESTA MAJOR amb la CORAL L’ALZINAR, acompanyada de l’Orquestra MONTGRINS.
►A les 10 de la nit a l’Envelat: GRAN CONCERT DE FESTA MAJOR amb la Cobla Orquestra MONTGRINS
►A 2/4 d’11 de la nit a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo: PROJECCIÓ DEL ‘LIPDUB’ del Centre d’Esplai Giravolt.
►A les 11 de la nit a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo: CONCURS DE KARAOKE I COREOGRAFIES a càrrec de RÀDIO MASQUEFA
►A les 12 de la nit a l’Envelat: BALL DE GALA amb l’Orquestra Internacional MONTGRINS. Ball de socis i sòcies casats/des i ball del fanalet.
►A 2/4 d’1 de la matinada al pati del Recinte Rogelio Rojo: FESTA ‘NIT EN BLANC’.

Dissabte 23 de juliol
►De 9 a 1 del migdia a l’Envelat: V OPEN DE PING-PONG DE LA VILA DE MASQUEFA
►A 2/4 de 7 de la tarda: CERCAVILA amb passeig de gegants pels carrers de la vila. Amb la COLLA DE GEGANTERS I GRALLERS DE MASQUEFA I LA COLLA DE BALL DE BASTONS DE MASQUEFA
►A les 10 de la nit: CORREFOC amb la COLLA DE DIABLES PIXAFOCS I GAGASPURNES I EL DRAC BUFUT
►A les 12, CASTELL DE FOCS gentilesa de PIROTÈCNIA ROSADO
►A 2/4 d’1 de la matinada a l’Envelat: NIT JOVE DE VERSIONS amb GLAMOUR BAND I DISCO MÒBIL

Diumenge 24 de juliol
►A les 6 de la tarda a la plaça de l’Estació: ESPECTACLE D’ANIMACIÓ amb PENTINA EL GAT
►A continuació als jardins de la Torre: CUINA INTERCULTURAL, XXX MOSTRA DE CUINA DE MASQUEFA, amb els millors plats dels cuiners i cuineres de la vila. Organitzen el PEV, l’Alzinar i el grup de Joves Zitzània.
►A les 10 del vespre a l’Envelat: TEATRE ‘S’HA ESCRIT UN LLIBRE’ amb ELS TEATRERUS Grup de Teatre de Masquefa