Els masquefins han pogut comprovar aquest mes de gener l’espectacular transformació que ha experimentat l’antiga nau de la Rojo que avui ocupa la Biblioteca fins a convertir-se en aquest nou centre de lectura, estudi i cultura. I és que la Biblioteca va celebrar al gener el seu segon aniversari amb una exposició fotogràfica que mostrava, imatge a imatge, com van ser els treballs de rehabilitació, completat el 2010.

La mostra fotogràfica també es va acompanyar amb la projecció d’un vídeo que ensenyava tot el procés de rehabilitació, i també d’alguns plafons amb les dades més destacades d’aquests dos primers anys en funcionament. Des que va ser inaugurada el 23 de gener de 2010 i fins avui, la Biblioteca s’ha consolidat com un dels equipaments amb major activitat.

L’any 2012, per exemple, va rebre 35.677 visites. Això vol dir que, cada dia, una mitjana de 135 persones hi van anar per fer algunes de les moltes activitats que els ofereix: llegir, estudiar, fer treballs en grup, assistir als tallers, xerrades i altres activitats que s’hi organitzen, connectar-se a Internet o usar el servei de préstec, entre altres. Amb un fons de 23.166 documents (4.497 més que quan va obrir portes), la Biblioteca va fer l’any passat 20.251 préstecs i va sumar 396 nous usuaris amb carnet.

Els actes de celebració del segon aniversari es van completar amb una sessió de l’Hora del Conte que també va ser molt participada. Una setantena de persones, entre infants i familiars, van gaudir de la representació del conte ‘El senyor ornitorinc’, a càrrec de la companyia La mama i la padrina.