Amb el lema ‘La seguretat dels nens i nenes és responsabilitat de tots!”, l’Ajuntament de Masquefa ha posat en marxa una nova campanya per sensibilitzar les famílies, els alumnes i la població en general de la necessitat de mantenir en tot moment actituds cíviques al voltant de les escoles i, d’aquesta manera, evitar situacions de risc i accidents.

La campanya proporciona consells bàsics per garantir la mobilitat segura en les zones escolars i eradicar comportaments que puguin ser un perill per als vianants, especialment per als nens i nenes. Si el carrer és segur per als infants, ho és també per a tots els vilatans. També apel·la a la responsabilitat del conjunt del vilatans, ja que només amb la implicació de tots i totes és possible garantir el civisme.

En el marc d’aquesta campanya, la Policia Local visitarà la primera setmana de desembre els centres educatius per donar a conèixer les normes que garanteixen la mobilitat segura. El dia 2 de desembre els agents seran a l’escola El Turó, el 3 de desembre a l’escola Vinyes Verdes de La Beguda, l’endemà, dia 4, a la Font del Roure i, finalment, el dia 5, al Masquefa II. A més també es repartiran díptics informatius entre els alumnes, les famílies i els vilatans.

La campanya posa l’accent en les obligacions i recomanacions següents:

-Anar a peu, sempre que pugueu
-Creuar pels passos de vianants
-Moderar la velocitat
-Cordar-se el cinturó de seguretat
-Utilitzar la cadireta de seguretat en el cotxe
-No estacionar en les zones reservades per als autocars
-No estacionar en les zones reservades per a les persones amb mobilitat reduïda
-No estacionar en doble fila
-Estacionar en els aparcaments propers
-Baixar del vehicle pel costat de la vorera
-Utilitzar les papereres
-Recollir del carrer els excrements de les mascotes

Paral·lelament a la difusió de la campanya, la Policia Local també intensificarà la seva presència en les zones escolars per vetllar pel compliment d’aquestes recomanacions. En una segona fase, els agents sancionaran els vilatans que infringeixin les normes.