Aquest primer cap de setmana de juny estarà ple d’activitats a Masquefa. Amb el lema ‘En cap cap cap el que cap en aquest cap de setmana’, la vila es disposa a viure tres intensos dies en què celebrarem el Dia Mundial del Medi Ambient, la vuitena Fira de la Infància i la Joventut i la Festa de l’Esport.

(Consulteu el programa)

Dia Mundial del Medi Ambient
El cap de setmana arrancarà ja divendres, 31 de maig, amb diverses propostes per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. De les 5 a les 7 de la tarda es faran activitats que permetran conèixer el gas natural. Hi haurà un inflable, un taller de reciclatge dels usos del gas a la llar, un berenar i un punt d’informació de la companyia Gas Natural.

L’endemà, dissabte, 1 de juny, a partir de 2/4 de 12, podrem participar en la restauració d’espais urbans plantant-hi arbustos i flors. A la Fira de la Infància i la Joventut s’informarà del lloc.

A més de les 10 del matí a la 1 del migdia, i de 4 a 6 de la tarda, es faran visites guiades al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), que seran gratuïtes per a les persones empadronades a Masquefa. Els no empadronats podran recollir un val de descompte en el punt d’informació de la fira.

Vuitena Fira de la Infància i la Joventut
També dissabte tindrà lloc la vuitena edició de la Fira de la Infància i la Joventut. Organitzada per l’Ajuntament i les entitats, amb el suport de diversos voluntaris, la fira ofereix als infants, els joves i les seves famílies la possibilitat de gaudir de tota una jornada lúdica i festiva a l’aire lliure, amb nombroses activitats, tallers i actuacions relacionades amb l’educació i el lleure.

La iniciativa els permetrà conèixer les diferents entitats i institucions que organitzen tot l’any aquestes propostes d’oci i educatives a casa nostra.

De les 11 del matí a les 2 del migdia, i de les 5 a les 8 de la tarda, diversos carrers i espais de Masquefa (l’avinguda de la Línia, els patis de l’Escola Bressol Municipal La Baldufa i l’escola El Turó, el poliesportiu, el carrer Rogelio Rojo i l’institut) s’ompliran de tallers, jocs i tota mena de divertides activitats per a infants i joves.

Entre altres, hi haurà tallers de pintura, de dibuix lliure amb tècnica d’estampació, de gegants, de tabals, de mocadors i de maquillatge, així com contacontes, un gran trencaclosques, videomatons o masters class de hip-hop i break dance.

Els infants i les seves famílies també gaudiran d’un circuit d’escalextric, de creacions amb ‘funmais’, i de diverses activitats esportives com ara tir, petanca, patinatge artístic, tennis taula, bàsquet, hoquei amb i sense rodes, i twirling, a més d’inflables, llits elàstics i uns originals autoxocs ecològics.

L’Espai XL, situat a l’institut, oferirà als joves activitats de dansa i música, tallers amb feltre, tallers de xapes decorades amb roba, i tallers d’iniciació i perfeccionament de la tècnica amb el diàbolo, entre altres propostes.

Durant tota la jornada també gaudirem d’actuacions a càrrec de les entitats: ball de sevillanes, ball de bastons, exhibició de twirling, una passejada del gegantó de Masquefa…  A més, a les 8 de la tarda, un cop tancats els estands de la fira, una cercavila de gegants ens portarà fins a l’escenari central, on ens esperaran espectacles i actuacions increïbles. Després un correfoc infantil i una gran cremada de petards posaran el punt final a la fira.

Des dels seus inicis la Fira de la Infància i la Joventut ha estat un espai de trobada i col·laboració entre totes les entitats. La fira també ha servit per sensibilitzar infants, joves i famílies sobre els Drets dels Infants. Aquest any el Dret a l’educació, en el seu sentit més ampli, partint de la idea de vila educadora, serà el fil conductor de totes les activitats.

Festa de l’Esport
Finalment, diumenge, 2 de juny, Masquefa se sumarà a la Festa de l’Esport amb una doble cursa popular: la sisena cursa organitzada per l’Ajuntament (de 2,2 quilòmetres) i la catorzena Cursa Popular de Can Parellada (de 5,6 quilòmetres), que es correran simultàniament. Ambdues sortiran a les 10 del matí i començaran i acabaran al poliesportiu.

Les inscripcions anticipades (1€) es poden fer fins al dijous 30 de maig a l’Ajuntament (C/ Major, 93). Per a la cursa de Can Parellada també es pot trucar al 629 33 77 03. Fins als 6 anys la inscripció és gratuïta. A més, us hi podreu inscriure el mateix dia de la cursa, de 9h a 9.45h, al poliesportiu.