Ell ho sap. Masquefa és una de les seves millors places. Cada any l’esperem impacients, disposats a lliurar-nos, en cos i ànima, a les seves esbojarrades ganes de gresca. I per això no falla mai. Dissabte, el Rei Carnestoltes, l’amo i senyor de la disbauxa, va tornar a ser a Masquefa, fidel a la seva cita anual, per fer-la ben grossa i posar la vila cap per avall.

Com ja és habitual, una multitud de masquefins de totes les edats van sortir a rebre’l -amagant per un dia la seva identitat sota la disfressa- i a participar de la rua de llum, so i color que va serpentejar pels carrers del municipi. En la desfilada hi vam poder veure un autèntic univers de personatges, alguns de ficció i altres que en parodiaven de bens reals. També 10 espectaculars comparses -9 d’elles a concurs- que no van parar d’animar incansablement la rua des de la seva arrancada, a l’avinguda de La Línia, fins al desembarcament final a La Fàbrica Rogelio Rojo.

Allà, a la Sala Polivalent, enmig de la primera festa de disfresses del Carnaval, es van donar a conèixer els guanyadors del concurs de comparses, que aquest any ampliava els premis. L’elecció, certament, no va ser gens fàcil, per la creativitat i els esforços de tots els participants. Els guanyadors els van escollir un representant de cada comparsa, que les va poder votar totes menys la seva.

Finalment, en la categoria de comparses de menys de 20 integrants, el primer premi (200 euros) va ser per a les originals magdalenes de ‘Up cake’, mentre que el segon (150 euros) se’l va emportar la paròdia masquefina de ‘Los village people’ i el tercer (100 euros) va anar a mans de les seves companyes, unes sensuals ‘Mamàs Marines’.

En la categoria de comparses de més de 20 integrants, el primer premi (200 euros) va recaure en les originals bombetes i adaptadors de ‘Love connection’. ‘Masquencantat’ i la seva defensa dels arbres va aconseguir el segon premi (150 euros), i una altra paròdia masquefina d’un reconegut grup musical, ‘Maskekiss’, va obtenir el tercer (100 euros).

Pel que fa al concurs d’establiments guarnits, que aquest any estrenava premis en metàl·lic, el guanyador va ser L’Anoia Sweet. En segon lloc va quedar el comerç Artifils, i en tercer Igual Roba i Complements. El primer premiat va ser recompensat amb 200 euros i la possibilitat d’anunciar-se amb una falca diària a Ràdio Masquefa durant tres mesos. El segon va obtenir 150 euros i falques a la ràdio durant dos mesos. I el tercer 100 euros i falques durant un mes.

També la imaginació dels 7 comerços participants al concurs va fer difícil el veredicte del jurat, format per una representant de l’Associació de Comerços i Serveis, Remei Sistané, i dos professionals de l’àmbit artístic: Assun Closas, de l’Associació Artística Missatgers, i Laia Pascual, del grup de teatre local Teatrerus.

Però ja sabeu que el Rei Carnestoltes mai no en té prou, de diversió. Per això, al punt de la mitjanit, va tornar a La Fàbrica Rogelio Rojo per gaudir d’un segona festa de disfresses. La festa va omplir la Sala Polivalent de masquefins amb moltes moltes ganes de gresca, especialment els més joves, que van gaudir de la celebració en un ambient cívic. La festa nocturna la van organitzar els voluntaris del Kap de Setmana Jove i la recaptació es destinarà íntegrament a preparar el KSJ d’aquest 2015, en què ja s’està treballant.