L’empresa instal·larà a la seva nau ubicada a Can Bonastre un centre de producció d’hidrogen per a subministrar energia verda als seus processos logístics i de transport.

Aquest divendres 31 de març l’empresa Carreras Grupo Logístico ha organitzat un acte per a donar a conèixer les seves instal·lacions a Masquefa i presentar el projecte de transformació sostenible de tota la seva flota de transport i de la seva maquinària que està duent a terme. A la trobada hi han assistit en representació de l’Ajuntament l’alcalde de Masquefa Xavier Boquete; i el regidor de Planejament Urbanístic, Daniel Gutiérrez.

Aquest ambiciós pla de transformació sostenible que durà a terme aquesta empresa -ubicada al polígon de Can Bonastre- té com a objectiu seguir contribuint a la reducció d’emissions de CO2 durant els seus processos logístics. Per tot plegat, l’empresa instal·larà un centre de producció d’hidrogen per a subministrar energia verda als seus processos logístics i de transport. Aquest projecte aconseguirà generar un flux total 100% verd per a subministrar energia per a 25 camions i 120 carretons.

Aquest s’inicia com un primer projecte pilot, que atendrà de forma sostenible les necessitats energètiques tant de carretons com de vehicles de distribució. Serà el primer d’aquest tipus per part d’un operador logístic a l’Estat espanyol. Així, la nau de Masquefa compta amb una instal·lació fotovoltaica de 5 megawatts que produirà 17 quilos d’hidrogen al dia, suficients per a atendre les necessitats de subministrament de 120 carretons i 25 vehicles de transport.

Xavier Boquete assegura que “la implementació de Carreras Grupo Logístico a Can Bonastre ens ha permès al llarg dels darrers anys reforçar l’estructura productiva de Masquefa, afavorint l’activitat econòmica del municipi i del conjunt del territori i consolidant el sector logístic a la zona. Masquefa és avui en dia un dels pols d’atracció de noves empreses i nous llocs de treball més importants del conjunt de la comarca i de la Catalunya interior”.

Daniel Gutiérrez explica que “valorem de manera molt positiva la innovació i la adaptació que està fent Carreras. És molt important que grans empreses com aquesta apostin per la sostenibilitat en el sector de la logística, i que això es faci des de Masquefa. No només és important que estiguem preparats per acollir grans empreses com Carreras a casa nostra, si no que els negocis que s’instal·len al municipi facin una ferma aposta per la sostenibilitat i per a contribuir a la reducció d’emissions nocives. Una política plenament compartida per l’Ajuntament”.

En aquest sentit, actualment treballen unes 270 persones al magatzem de Carreras Grupo Logístico a Masquefa i que aquest funciona a ple rendiment. Carreras Grupo Logístico, a més, és líder en el sector d’emmagatzematge i transport nacional i internacional de mercaderies.

Finalment, destacar que Carreras ha aprofitat la trobada per presentar a l’Ajuntament la voluntat de consolidar la seva activitat a Masquefa ampliant la nau que té ubicada al polígon de Can Bonastre. Tot plegat, amb l’objectiu de poder créixer i seguir apostant per a la creació directa de nous llocs de treball qualificats al nostre municipi.