Un any més, els plats forts de la festivitat van ser el "recorrido rociero" i els espectacles musicals. Nou èxit de participació, que consolida la festa com una de les celebracions més destacades del període pre-estiuenc masquefí.

Amb l’arribada de la calor i el bon temps, Masquefa ha celebrat, un any més, la Fiesta Rociera. Organitzada per La Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, amb el suport de l’Ajuntament, aquesta popular celebració festiva ha suposat, en la seva XX edició, una nova i nombrosa mobilització de veïns del municipi amb ganes de gaudir del sol, la música i els espectacles que s’han anat succeïnt al llarg del cap de setmana.

Les activitats van arrencar el divendres poc després de les vuit del vespre amb la terrassa d’estiu, una proposta lleugera i amena que va servir per començar a escalfar motors i anar obrint boca pel que vindria després. Ja dissabte, centenars de persones van sortir al carrer durant el matí per tal de presenciar o afegir-se al tradicional "recorrido rociero", una colorida exhibició de vestuari flamenc i indumentària folklòrica, que va impressionar el públic al seu pas pels principals carrers del poble.

El programa de dissabte a la tarda va començar a dos quarts de vuit del vespre amb un espectacle de sevillanes a càrrec de l’Escuela de baile La Cofradía, amb la seva professora Marina Parra, i l’Escuela de baile Amanecer de Piera Aires de Sur, amb El Taranto. El tancament final de la sessió de tarda va córrer a càrrec de Manuel Cerro Flores, que va regalar al públic assistent una bonica lectura poètica. Però la jornada festiva no va acabar aquí. I el punt i final el van posar els espectacles presentats per José Barba i El Fary de Masquefa i els concerts d’Alba Luna, Javier Ginés i El Biles, que van comptar amb una nombrosa participació de veïns del poble, que van omplir de gom a gom La Fàbrica fins passada la mitjanit.

Va tancar el cap de setmana d’activitats la tradicional missa rociera de diumenge al migdia, amenitzada amb les veus i els cants del Coro Rociero de La Cofradía.

Des de l’Ajuntament de Masquefa es felicita tota la gent de La Cofradía per aquest nou èxit de participació assolit, que suposa una passa més en la consolidació de la Fiesta Rociera com una de les cites importants del calendari lúdic i festiu pre-estiuenc del nostre municipi. Així mateix, es dóna les gràcies a tots els masquefins per la seva àmplia participació en totes les activitats organitzades al llarg del cap de setmana.