Masquefa acollirà els dies 9 i 10 de juny la gran festa de la Ciutat Gegantera 2012. Durant dos dies la vila rebrà la visita de gairebé 6.000 persones i 200 parelles de gegants, gegantons i capgrossos. Des de fa temps un grup de persones de la vila treballa perquè el 9 i 10 de juny tot surti rodó.

Intensificació dels preparatius
Amb el nou any, i quan falten poc més de quatre mesos per a aquest esdeveniment històric, les comissions de treball que organitzen la festa han intensificat els preparatius. El dia 4 de febrer assistiran a l’assemblea de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya que se celebrarà a la Seu d’Urgell, la població que va ser Ciutat Gegantera el 2011, per exposar-hi el programa d’activitats que estan preparant i per convidar totes les colles del país a venir a Masquefa.

A més, els darrers dies les comissions han organitzat diverses trobades per donar a conèixer de primera mà la iniciativa a casa nostra. S’han reunit amb la gran família gegantera de Masquefa (totes les persones que han format part de la Colla de Geganters i Grallers durant els seus gairebé 25 anys d’història), amb les entitats i amb els vilatans. En tots tres casos la cap de colla, Elena Fàbregas, i els regidors Carles Ventura i Laia Albiol han exposat el projecte de Ciutat Gegantera 2012, han donat a conèixer les activitats del programa, i han cercat col·laboradors que els dies 9 i 10 de juny donin un cop de mà per fer realitat aquesta gran festa del món geganter.

La primera reunió va tenir lloc el dia 13 de gener. Els organitzadors van voler detallar el projecte a totes les persones que han estat vinculats a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa perquè entenen que la Ciutat Gegantera 2012 “és un reconeixement a la tasca feta durant aquests 25 anys” i perquè volen que la festa sigui també “un homenatge a tots els qui han contribuït a potenciar el fet geganter a casa nostra”.

El mateix 13 de gener van reunir-se també amb una quinzena de representants d’entitats de Masquefa. La cap de colla, Elena Fàbregas, destaca la “gran receptivitat” que van mostrar les associacions, a les quals es va demanar la seva implicació com a voluntaris.

Finalment, divendres passat, 20 de gener, es va fer una reunió oberta a tots els vilatans, que va tenir també una bona acollida, amb la participació d’una trentena de persones. Els organitzadors van subratllar que la festa de la Ciutat Gegantera és “un projecte de vila” i una “oportunitat per al poble”, explica Fàbregas.

El voluntariat, peça clau
Perquè la festa de Ciutat Gegantera 2012 sigui un èxit cal l’ajuda de tots els masquefins. Per això en aquestes tres trobades s’ha insistit en la necessitat que s’hi impliqui el màxim de persones possibles. La cap de colla explica que tothom pot ser voluntari, des de “gent gran fins a adults i infants amb l’autorització dels pares”. Afirma que totes les col•laboracions seran benvingudes: “si una persona ens pot donar un cop de mà encara que sigui durant dues hores, doncs tot això que tindrem”.

Hi ha diversos perfils de voluntari. Els organitzadors cerquen voluntaris de punt d’informació, voluntaris acompanyants de colla gegantera, voluntaris de cercaviles, voluntaris d’avituallament de cercaviles, voluntaris d’àpats, voluntaris d’allotjament, i voluntaris d’activitats.

Les persones que vulguin fer de voluntaris han d’omplir la fitxa que se’ls va lliurar en la reunió, o bé anar a buscar-la a la nova Biblioteca (un dels punts d’informació de la Ciutat Gegantera 2012) , i retornar-la omplerta a la Biblioteca. La fitxa també es pot descarregar de la pàgina web www.ciutatgegantera2012.cat i fer-la arribar per correu electrònic a l’adreça voluntaris@ciutatgegantera2012.cat.

Dos dies de bullici
Durant els dos dies de la festa de la Ciutat Gegantera Masquefa bullirà d’activitat. El dia 9 de juny es farà la benvinguda de les autoritats a l’Ajuntament, el pregó i la inauguració del monument a la Ciutat Gegantera, jocs gegants per a infants, un grafit tradicional per als més joves, tallers de mostres tradicionals per a totes les edats (ball de bastons, ball de gitanes, castells…), una visita històrico-turística per Masquefa, una visita al CRARC, una plantada de gegants, una mostra de balls protocol·laris de gegants d’arreu de Catalunya, quatre cercaviles de gegants simultànies, un sopar de colles geganteres, una cercavila nocturna de capgrossos, un castell de focs i una nit de concert.

Per al dia 10 hi ha previst un toc de matines, un esmorzar geganter, una plantada de gegants a diversos indrets de la vila, quatre cercaviles simultànies i els actes protocol·laris de traspàs de la Colla de la Seu (Ciutat Gegantera 2011) a la Colla de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012). A més, del 4 al 10 de juny es podrà visitar una exposició de capgrossos a la Biblioteca.

Per a més informació sobre la festa de Ciutat Gegantera podeu consultar la pàgina web www.ciutatgegantera2012.cat.