Masquefa acollirà aquest dissabte, 2 de febrer, a partir de les 10 del matí, l’assemblea general anual de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en la qual s’espera la presència de representants de pràcticament totes les formacions geganteres del país.

Aquesta assemblea és una de les activitats que tenen lloc a Masquefa pel fet de ser la Ciutat Gegantera 2012. De fet, durant la trobada la colla masquefina presentarà un audiovisual de balanç de les activitats que fins ara s’han dut a terme en el marc de la Ciutat Gegantera, títol que Masquefa encara ostentarà fins al maig, quan es farà el traspàs a la colla de Calella, ja proclamada Ciutat Gegantera 2013.

En aquesta mateixa assemblea de dissabte Calella donarà a conèixer el programa d’activitats que ha preparat. A més se sotmetrà a votació de les colles de l’agrupació la candidatura de Cervera a ser Ciutat Gegantera el 2014.

Continuen les activitats de la Ciutat Gegantera
Masquefa va viure l’acte central de la Ciutat Gegantera 2012 els dies 9 i 10 de juny, amb una gran festa que va portar a la vila fins a 122 colles d’arreu dels Països Catalans i 3.500 geganters i músics, així com un miler de visitants.

A més, durant tots aquests mesos la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ha participat en festes de diversos municipis, on ha fet ballar els gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, i ha representat el fet geganter i el nostre país.

Des d’ara i fins a l’acte de traspàs, que es produirà al maig, encara gaudirem de diverses activitats en el marc de la Ciutat Gegantera. El 12 i 13 d’abril es faran a Masquefa els actes de cloenda (amb activitats per a totes les edats), i els dies 19, 20 i 21 d’abril la colla masquefina serà a Brussel·les en representació del món geganter en una mostra de cultura catalana organitzada per la Generalitat.

El darrer acte serà la celebració del 25è aniversari dels gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, que tindrà lloc el 28 d’abril a Montserrat.