L’acte central d’aquest cicle centrat en la llengua catalana serà a Masquefa els dies 24 i 25 de maig. 

Més d’un centenar persones van assistir dijous passat a l’arrencada del Correllengua 2024, la iniciativa del Secretariat Nacional de la Coordinadora dAssociacions per la Llengua Catalana (CAL) dedicada a fomentar l’ús social del català. L’acte inaugural, organitzat conjuntament per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) i el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) a l’aula Joan Maragall de la Universitat de Barcelona,  va centrar-se en la riquesa de la diversitat lingüística del país i en la figura de la lingüista masquefina M. Carme Junyent. 

La sessió va començar amb la lectura del Manifest del Correllengua 2024, elaborat pel filòleg Jordi Badia i Pujol, que va recordar el compromís de Carme Junyent amb la llengua catalana. A continuació, va tenir lloc una taula rodona moderada per Jaume Marfany que va reunir destacats experts com Mònica Barrieras, Òscar Andreu i Amina Chabeh, els quals van debatre sobre la importància de la diversitat lingüística en la societat catalana actual.

L’acte marca l’inici oficial de la campanya del Correllengua, una iniciativa festiva i reivindicativa per a divulgar la llengua catalana. Des d’ara fins al mes de novembre, recorrerà diversos municipis de Catalunya. Masquefa, com a poble natal de Carme Junyent, acollirà l’esdeveniment central del Correllengua, els dies 24 i 25 de maig.