Des d’avui, 8 de maig, fins al 26 de maig, els veïns de Masquefa poden fer sentir la seva veu i proposar projectes que considerin prioritaris a www.participamasquefa.cat

Després de la presentació del projecte dels Pressupostos Participatius de Masquefa, el dimarts a la tarda al CTC, ahir, 8 de maig, es va obrir el període de presentació de propostes per als veïns de Masquefa. Amb una partida de 100.000 euros destinada a inversions, els veïns de Masquefa tenen ara l’oportunitat de fer sentir la seva veu i proposar projectes que considerin prioritaris per al desenvolupament de la vila. 

Des d’avui, 8 de maig, fins al 26 de maig, els veïns majors de 16 anys poden fer arribar les seves propostes a través del web www.participamasquefa.cat. Han de seguir aquests requisits: 

-No poden superar els 50.000 euros.

-Han de ser inversions que puguin executar-se durant el 2024.

-Cal que sajustin a les competències de lAjuntament.

-Han de ser comprensibles, viables, tècnicament i quantificables econòmicament.

-Poden ser en qualsevol punt del terme municipal.

Tal com va explicar el dimarts la regidora de Participació Ciutadana, Olga Codina: “L’equip de govern valorem molt positivament fer passes endavant en un bon govern, en la participació ciutadà, és per això que els pressupostos participatius són una eina perquè els nostres veïns, de manera col·lectiva puguin decidir en què invertim part del pressupost municipal. Tenim moltes ganes de veure les propostes que els masquefins ens faran arribar”.

Següents fases: valoració tècnica i votació final

A partir del 27 de maig, hi haurà un període de valoració tècnica, fins al 28 de juny. Es tindran en compte els següents criteris: 

– Perspectiva global de la vila

– Equilibri territorial i sectorial

– Nombre de població afectada

– Impacte del projecte

– Impacte de gènere

– Necessitat de lactuació en termes socials o ambientals

La votació final de les propostes serà del 9 al 31 de juliol a www.participamasquefa.cat. Els projectes guanyadors s’anunciaran el 9 de setembre.