Ja està en marxa la campanya de vacunació antigripal. Les persones que es vulguin vacunar de la grip ho poden fer des fins el proper 30 de novembre. La vacuna per a la temporada 2011-2012 inclou les tres soques recomanades per l’Organització Mundial de la Salut. Aquestes soques són les mateixes que les de 2010, però es recomana que les persones que s’hagin vacunat l’any passat es tornin a vacunar aquest any, ja que la immunitat ha pogut disminuir en aquest interval de temps.

La campanya s’inicia amb temperatures més pròpies d’estiu que de tardor però, igualment és important prendre consciencia i vacunar-se.

La vacuna antigripal es recomana especialment a les persones més grans de 60 anys i que pateixen malalties cròniques pulmonars, cardiovasculars, diabetis i insuficiència renal, entre d’altres, a més de a les dones embarassades i les persones amb obesitat mòrbida.

També s’han de vacunar les persones que poden transmetre la grip a les persones d’alt risc, especialment els treballadors sanitaris i els d’institucions amb persones d’alt risc, com residències geriàtriques o centres de malalts crònics.

Els membres dels serveis públics essencials per a la comunitat s’hauran de vacunar per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, personal que treballa en emergències sanitàries, personal d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial.

Com vacunar-se a Masquefa
Per vacunar-se contra la grip cal demanar cita prèvia al consultori mèdic de Masquefa (C/ Escoles s/n). Es pot demanar hora presencialment a la Unitat d’Atenció a l’Usuari del consultori mèdic, o trucant al telèfon 93 772 64 34.

Els principals símptomes de la grip són febre alta (més de 38 ºC), calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de cinc a set dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues. Molts dels símptomes de la grip són similars als dels refredats i altres malalties respiratòries.