El pregó, la visita del conseller Romeva i el Sopar de Gala són els plats forts de la primera jornada de Festa Major. Des de l’Ajuntament es demana als masquefins que contribueixin a donar un aire festiu als carrers tot engalanant les finestres i balcons amb els domassos de Festa Major.

Aquesta tarda arrencarà oficialment la Festa Major de Santa Magdalena. Com és tradició, el punt d’inici de la festa el marcarà el repic de campanes de les sis de la tarda, que donarà pas a l’esperat Pregó de l’Esplai Giravolt. A partir d’aquest moment, i durant cinc intensos dies, els carrers i les places del municipi s’ompliran de música, rialles i bon humor per donar la benvinguda a una programació que, com sempre, arriba farcida d’activitats per a tots els gustos i edats. Des de l’Ajuntament es demana a tots els veïns que ajudin a ambientar el paisatge urbà tot engalanant finestres i balcons amb els vistosos domassos que l’Ajuntament va posar a la venda l’any passat amb motiu de la Festa Major i que, a dia d’avui, són ja el principal emblema identificatiu de les festes i celebracions masquefines.

Tot i ser el primer dia de celebració, la jornada d’avui presenta una agenda d’activitats força carregada, amb alguns autèntics plats forts concentrats en poques hores. A dos quarts de vuit de la tarda visitarà Masquefa el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya per tal de participar en la inauguració de la Plaça Muriel Casals, un acte que comptarà també amb la presència de la Vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Llansana, i d’Isabel Casals, germana de l’homenatjada. Ja a la nit, la Plaça de l’Estació acollirà una nova edició del tradicional Sopar de Gala, que anirà seguit de l’actuació musical de Sheila Weaver and The Weavers i del concert "Nit de versions" de la Grupestra Centauro. Completaran la programació d’avui l’espectacle infantil amb Gil Ratataplam i dues activitats que són novetat exclusiva d’aquest any: l’inici de Festa amb els Gegants de Masquefa i la inaugurració de l’Exposició del seguici.

Des de l’Ajuntament de Masquefa es convida els masquefins a participar activament d’aquesta primera jornada d’activitats.