L’Ajuntament de Masquefa, en el marc de l’Escola de Mares i Pares, ha organitzat per a aquests mesos d’octubre i novembre un nou cicle de tallers adreçats a famílies que tinguin fills entre 0 i 3 anys. Les sessions es faran a l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, els dimecres a la tarda, d’1/4 de 6 a 1/4 de 8.

La primera sessió tindrà lloc el 14 d’octubre i portarà per títol “‘Mama! Papa! Upa!”. Se centrarà en reflexionar al voltant de les necessitats de vinculació afectiva i les estratègies per establir una relació de qualitat entre pares i fills.

En la segona sessió, prevista per al 21 d’octubre (“Deixa’m! … Jo sol!), es tractaran l’autoestima, l’autoritat i l’afecte, elements bàsics per establir unes relacions de qualitat amb els fills.

El 28 d’octubre el taller “A dormir no! … Hi ha un monstre!) girarà entorn a com els pares poden acompanyar els infants en la seva evolució i la transició d’una etapa a una altra, fenomen que a vegades pot comportar més inestabilitat emocional, acompanyada de pèrdua de gana o de dificultats per dormir.

A més, el 4 de novembre s’analitzarà, en la sessió ‘Per menjar, li poso la TV i fora problemes!” com afrontar totes les possibilitats quotidianes i quins són els aprenentatges que s’hi poden vincular i que els infants han d’interioritzar.

D’altra banda, el taller previst per a l’11 de novembre (“El meu fill no para, ho toca tot, ho remena tot … és un trasto!”) tractarà de la interacció que estableixen els infants amb les persones, els objectes i els espais que els envolten, per aprendre.

Finalment, l’última jornada, el 18 de novembre, se centrarà en una temàtica que els participants hagin escollit prèviament entre: els primers auxilis domèstics, el joc com a eina educativa o la prevenció de les relacions abusives.

Inscripcions i servei de monitoratge

Les persones interessades en assistir al cicle de tallers es poden apuntar enviant un correu electrònic a: espaifamilia@masquefa.net. Cal indicar-hi el nombre de persones que hi assistiran, i si necessitaran del servei de monitoratge gratuït. També s’hi poden inscriure trucant al 93 772 50 30. Les places són limitades.

(Descarregueu-vos el programa de tallers)