Aquest dimarts van començar a treballar 9 de les 17 persones en situació d’atur a les que l’Ajuntament de Masquefa donarà feina temporalment gràcies a l’ajut que ha aconseguit de la Diputació de Barcelona per convocar un nou pla d’ocupació. A totes aquestes persones se’ls fa un contracte de 6 mesos de durada a jornada complerta.

Les 9 persones que ja s’han contractat -1 paleta oficial de primera, 4 paletes oficials de segona, i 4 peons- es van incorporar aquest dimarts a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, on realitzen tasques de reparació i manteniment dels carrers i els espais públics. També treballaran en les obres de remodelació de la Plaça Josep Maria Vila, coneguda popularment com la Plaça de l’Estació, i en els treballs complementaris de l’obra de la primera fase de la piscina coberta.

El mes de febrer l’Ajuntament convocarà un nou procés de selecció per contractar unes altres 8 persones en situació d’atur, les quals se sumaran a aquestes primeres 9 contractacions. La contractació d’aquestes 17 persones en atur mitjançant aquest pla d’ocupació és possible gràcies a la subvenció de 166.289,17 euros atorgada per la Diputació de Barcelona mitjançant el Programa complementari de foment de l’ocupació local.

Durant l’any passat l’Ajuntament ja va poder donar feina temporalment a unes altres 20 persones que es trobaven en situació d’atur mitjançant plans d’ocupació subvencionats pel SOC de la Generalitat i altres plans finançats amb aportacions de la Diputació i el mateix Consistori. Amb aquestes iniciatives, l’Ajuntament vol fomentar l’ocupació directa i contribuir, així, a pal·liar la problemàtica de l’atur derivada de la crisi.