L’actuació consistirà en l’habilitació d’un separador de flux de trànsit entre els quilòmetres 15 i 19 d’aquesta carretera.

El Servei Territorial de Carreteres de Barcelona ha informat a l’Ajuntament de Masquefa que dilluns 15 de juny s’iniciaran les obres de millora de la seguretat viària a la carretera B-224, en el tram que connecta les poblacions de Masquefa i Sant Llorenç d’Hortons.

Els treballs, que tindran una durada prevista de dues setmanes, consistiran en l’habilitació d’un separador de flux de trànsit entre els punts quilomètrics 15 i 19, amb l’objectiu d’ordenar la circulació en aquesta zona i impedir físicament amb un nou sistema de contenció que es puguin depassar les marques separadores.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, valora positivament l’inici del projecte i assegura que “la connexió entre Masquefa i Martorell és una de les més transitades i utilitzades pels nostres veïns. Per tot plegat, era imprescindible endegar aquesta obra que ens permetrà erradicar sense més demora l’inadmissible risc al volant que suposa avui en dia circular per la B-224”.

El separador de flux es construirà mitjançant una franja de 40 centímetres d’amplada entre els dos carrils, que estarà delimitada per dues línies blanques contínues de 15 centímetres d’amplada; mentre que l’espai de calçada que quedarà entre aquestes dues línies blanques es pintarà de color vermell. Les línies blanques disposaran de ressalts mitjançats barretes cada 20 centímetres, i la construcció del separador suposarà la reducció de l’amplada dels carrils del tram, de 3,50 a 3,35 metres de mitjana.

Mentre durin els treballs la velocitat màxima permesa al tram serà de 80 km/h; i totes les afectacions al trànsit, que seran informades amb antelació, es trobaran supeditades al pla d’obra i a la possibilitat que la climatologia d’aquestes dates permeti complir-lo estrictament.