Aquests dies han començat les obres per remodelar el pati interior del Recinte Rogelio Rojo. L’actuació consisteix a fer-hi una nova pavimentació de formigó tintat, del mateix estil que el que es va col·locar a la nova plaça de la Biblioteca. En total es pavimentaran 1.785 metres quadrats.

També s’enderrocaran dues edificacions obsoletes annexes a l’edifici de l’antiga fàbrica. Es tracta de la construcció que fa uns anys va acollir el centre Masquef@ula i de l’edifici de l’antic magatzem de la fàbrica, que es troba en mal estat.

A més es farà un nou accés al pati des del carrer Santa Clara, el qual estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, s’instal·larà nou enllumenat i s’enjardinaran 350 metres quadrats de parterres entre el carrer Santa Clara i el pati interior del recinte.

Les obres també inclouen la millora del drenatge de les aigües pluvials i la instal·lació d’un nou sistema de reg, que es traduirà en un important estalvi d’aigua i de diners per a l’Ajuntament. Es tractarà d’un sistema que aprofitarà l’antic dipòsit que recollia l’aigua de la pluja, que ara es reaprofitarà per regar les zones enjardinades.

Les obres tenen un pressupost de 300.035,71 euros i no comportaran cap cost econòmic per a l’Ajuntament. Es finançaran en la seva totalitat amb una partida del Ministeri de Cultura que el grup de Convergència i Unió a Madrid va aconseguir amb una esmena als Pressupostos de l’Estat. Les obres van a càrrec de l’empresa Constructora de Calaf i tenen un termini d’execució de tres mesos.

La reforma del pati interior se suma a les diverses actuacions que els darrers anys hi ha fet l’Ajuntament per reconvertir aquesta antiga fàbrica en un gran complex d’equipaments per als vilatans. El Recinte Rogelio Rojo acull avui el Centre Tecnològic Comunitari, el Casal de Joves, la nova Biblioteca Municipal i la Sala Polivalent.